Ekstra Bladet

Sådan vil de rige klubber sætte sig på CL

- jaj

Uanset det spil der foregår i øjeblikket, ligger det fast, at de europæiske klubturner­inger skal reformeres fra 2024.

Som Ekstra Bladet tidligere har fortalt, går de store klubber efter at sikre sig faste pladser i Champions League, uanset hvordan de klarer sig i de nationale ligaer.

Juventus’ præsident, Andrea Agnelli, som også er præsident for ECA, har sagt det meget klart:

– Vi kan ikke drive en ordentlig forretning, hvis der er usikkerhed om vores deltagelse i Champions League.

Står det til de store klubber, skal Champions League og Europa League hver bestå af 32 klubber. Der skal være op og nedrykning mellem de to ligaer.

Nåleøjet bliver mindre

I Champions League deles holdene i fire grupper med hver otte hold. Med så mange ekstra kampe skal gruppespil­let begynde allerede i august måned.

De 24 bedste hold er sikret deltagelse i turneringe­n året efter, uanset hvordan de klarer sig nationalt.

Fire hold rykker ned og bytter plads med de fire bedste hold fra Europa League. Det betyder, at de nationale mestre fra de mindre nationer kun har fire pladser at slås om i Champions League.

Nåleøjet bliver altså mindre. Som en trøst bliver der indført en Europa League 2, hvor hele 64 hold skal deltage. Det bliver det tynde øl.

Faste pladser

Hvad er det så for klubber, der er tiltænkt en fast plads i Champions League? Sidste år lækkede et dokument, som Real Madrid havde været involveret i. Her var der sat navne på 16 klubber.

De er i vilkårlig rækkefølge: Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Manchester United, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool, AC Milan, Bayern München, Dortmund, Marseille, Inter og Roma.

 ?? FOTO: FABIO FRUSTACI ?? Udover at UEFA- præsident Aleksander Ceferin til højre er gudfar til ECA- præsident Andreas Agnellis barn, så har de to også arbejdet tæt sammen om europæisk fodbolds fremtid. Men ikke alt går som de havde planlagt.
FOTO: FABIO FRUSTACI Udover at UEFA- præsident Aleksander Ceferin til højre er gudfar til ECA- præsident Andreas Agnellis barn, så har de to også arbejdet tæt sammen om europæisk fodbolds fremtid. Men ikke alt går som de havde planlagt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark