Ekstra Bladet

UEFA sender sagen til hjørne

-

Mange havde forventet, at planerne om fremtidens Champions League og de øvrige europæiske klubturner­inger ville falde på plads i dette efterår.

Men efter de mange protester mod ideen om det der ligner en lukket Champions League for de største klubber, har UEFA’s præsident, Aleksander Ceferin, tilsynelad­ende fået kolde fødder.

I hvert fald aflyste han torsdag skriftligt et helt afgørende møde, som skulle have fundet sted 11. september.

Her havde Ceferin inviteret Andrea Agnelli, præsident for ECA og Lars- Christer Olsson, præsident for europæiske ligaer, herunder også Superligae­n, til en forhandlin­g om Champions League.

Det var ventet, at man her ville sætte rammerne for de nye klubturner­inger fra 2024 til 2027.

Men nu er sagen sparket til hjørne. UEFA- præsidente­n begrunder aflysninge­n med, at der for tiden kommer så mange input fra klubber, herunder også FCK, og de nationale ligaer om fremtidens klubturner­inger. Han vil først have analyseret de mange tilbagemel­dinger, før han sender en invitation til et nyt møde i kredsen.

Aflyser med Ekstra Bladet

I brevet understreg­er han, at der ikke er noget tidspres, og han tilføjede, at han under ingen omstændigh­eder forventer, at der bliver truffet en afgørelse i år.

Aflysninge­n betyder også, at et møde som Ekstra Bladet var inviteret til på fredag i Nyon i Schweiz med ECA- præsident Andrea Agnelli om fremtidens Champions League, ligeledes er blevet aflyst. ECA har også fået kolde fødder.

jaj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark