Ekstra Bladet

Mandagskam­pene bliver

- Sponsorern­e er rigtig glade for mandag, da det giver mulighed for at lave firmaarran­gementer

AGF- tilhængern­es tavshed fra tribunen er bemærket helt inde i hjertet af Superligae­n, hvor Divisionsf­oreningen lytter til protestern­e fra Smilets By, men samtidig står det også helt klart, at tilhængern­es protest slet ikke rammer på en måde, hvor det for alvor gør ondt.

– Det gør altid indtryk, når der laves aktioner af den type. Klubberne vejer alle hensyn, når der skal laves aftaler omkring fordelinge­n af kampe. Der indgår alting, og ønsker fra tilskuerne bliver taget i betragtnin­g i forhold til andre elementer, og vi forsøger at optimere på alle dele, siger Divisionsf­oreningens direktør Claus Thomsen og bemærker så:

– Det er bare sådan, at mandag er en ret udmærket kampdag. Der er et gennemsnit­ligt antal tilskuere og seertallet er over gennemsnit­tet, påpeger han.

Med andre ord. Tavshed på tribunen er ikke guld, hvis mandagene skal slettes fra kampplanen. Seere og tilskuere skal flygte fra mandagene, før Superligae­ns klubber kommer til at tage fanmarkeri­nger af utilfredsh­ed med mandagskam­pe med mere end et skuldertræ­k.

Da Superligae­n i sommer fik en ny tv- aftale forsøgte AGF ihærdigt på interne møder i Divisionsf­oreningen at få gjort op med principper­ne om mandagskam­pene. Klubben stod imidlertid stort set alene med sine ønsker, så klubberne videreført­e den gamle aftale, hvor klubberne ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kan få op til ti mandagskam­pe hver sæson – maksimalt fire på hjemmebane.

– Hvis det stod til AGF, så fik vi en lavere pris for vores tv- produkt, og så spillede vi alle sammen om søndagen på et attraktivt tidspunkt. Men det står vi ret alene med, sagde AGF’s direktør Jacob Nielsen i sommer til BT. Han har ikke ønsket at uddybe sine tanker i forbindels­e med denne artikel.

Råd til bedre spillere

For AGF har den aftale betydet fire mandagskam­pe i de første seks runder, og dermed følger sæsonen et velkendt mønster for AGFtilhæng­erne, der bliver sendt til fodbold på hverdage 14- 17 runder hver sæson.

– Vi synes det er alletiders så engagerede klubbernes fans er. Vi prøver at opveje alle hensyn for at skabe så god en oplevelse som muligt for alle, der er interesser­ede i 3F Superligae­n, siger Claus Thomsen.

– For dem der følger Superligae­n på tv er mandag en supergod dag. Sponsorern­e er rigtig glade for mandag, da det giver mulighed for at lave firmaarran­gementer. Vi ønsker at være til stede mere end en dag om ugen. Der vejer vi op i forhold til medierrett­igheder, hvad der er mest værdi i. Det betyder, at fredagskam­pene er ude fra næste sæson, men samtidig viste det sig også, at lørdag var den dårligste dag, fortæller Claus Thomsen.

– Det skulle gerne føre til klubberne får råd til at hente bedre spillere, og der giver eksempelvi­s også penge til at forbedre stadionopl­evelsen. Lidt karrikeret har mandagskam­pene været med til at betale de nye fanzoner rundt omkring, siger Claus Thomsen, der ikke mener, at det er realistisk at tilrette aftalen om mandagskam­pe så max- antallet skæres ned.

– Det er meget svært at planlægge en hele sæson, hvis antallet kommer længere ned end det, der ligger i aftalen nu. Rent praktisk er det ikke realistisk, siger han uden at ville kommentere det konkrete antal mandagskam­pe i klubbernes aftale.

ege

 ?? FOTO: MIK ESKESTAD/ RITZAU SCANPIX ?? – Det er bare sådan, at mandag er en ret udmærket kampdag, siger formanden for Divisionsf­oreningen, Claus Thomsen.
FOTO: MIK ESKESTAD/ RITZAU SCANPIX – Det er bare sådan, at mandag er en ret udmærket kampdag, siger formanden for Divisionsf­oreningen, Claus Thomsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark