Ekstra Bladet

Sendte store navne væk

-

De seneste sæsoner har været hårde ved Helsingør, der ellers var helt oppe og bide skeer med superligak­lubberne for en enkelt sæson siden.

Her var blandt andet Pascal Gregor og Osama Akharraz i truppen. Spillere, der begge har spillet mere end 100 kampe i landets begge række. Alligevel er de ikke en del af cheftræner Morten Eskesens planer på vejen tilbage til dansk topfodbold.

For dyrt setup

De tidligere Superliga- profilers afsked med klubben står dog i skærende kontrast til hinanden.

– Pascal Gregor er jo et godt eksempel på, at det simpelthen er for dyrt at have et setup udelukkend­e på fuldtid. Derfor var det både godt for ham og for klubben, at han kom videre, siger Eskesen med henvisning til, at FC Helsingør er den eneste klub i 2. division, der har spillere på fuldtidsko­ntrakter.

– Osama Akharraz var mere en sportslig vurdering i forhold til, hvor han er henne sammenlign­et med resten af truppen.

– Hvad vurderede I der?

– Vi vurderede, at vi havde den trup, vi skulle have.

– Han har meritter med sig, men var han ikke god nok?

– Teknisk er han rigtig dygtig og ville godt kunne være med, men nogle gange skal man tage et valg. På et tidspunkt er der bare spillere nok, og så kigger man eksempelvi­s på hans skadeshist­orik og ser på, hvor mange kampe har han spillet.

– Så tager man måske en spiller, der ikke er lige så dygtig, men som spiller alle kampe. Det var en rent sportslig vurdering i forhold til ham, det har intet med økonomi at gøre, da han ikke fik en særlig høj løn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark