Ekstra Bladet

Hospital: Vi tager ingen chancer

-

Ekstra Bladet har været i kontakt med Region Nordjyllan­d for at høre, hvordan det kan være, at Bent Sølvdahl ikke må levere hospitalsu­dstyret tilbage.

I et skriftligt svar fra David Fuglsang-Damgaard, specialean­svarlig overlæge i Klinisk Mikrobiolo­gi på Aalborg Universite­tshospital, lyder det:

’Vi følger de Nationale Infektions hygiejnisk­e Retningsli­njer, der beskriver praksis for området. Selvom tingene fremstår rene og pæne, så har vi ingen garanti for, at tingene er sterile. Sterilt engangsuds­tyr, der ikke kan genbehandl­es, kasseres derfor, når det har været opbevaret i en borgers hjem. Vi vil aldrig tage nogle chancer, når det kommer til patientsik­kerhed. Så selvom det ikke kan lade sig gøre, er det prisværdig­t, at en pårørende undrer sig og henvender sig i bedste mening, så andre eventuelt kunne have fået glæde af udstyret.’

Region Nordjyllan­d oplyser desuden, at man ikke har noget overblik over, hvor meget udstyr der må kasseres, da man af hygiejne-og sikkerheds­mæssige årsag erikke må modtage udstyr, remedier eller medicin m.v., der har været ude i en patients private bolig.

Ekstra Bladet ville også gerne have hørt, hvordan Region Nordjyllan­d og Aalborg Universite­tshospital vurderer, hvor meget udstyr man leverer ad gangen til patienter, der får behandling i hjemmet, men det har man undladt at svare på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark