Ekstra Bladet

FALCK KOM ALDRIG

Ventede i 18 timer: Falck kom aldrig René Sørensen til undsætning, da hans autocamper brød sammen i ferien

- T□KST: D❘TT□ LUND□

René havde købt en vejhjælps- ordning gennem Falck, men da han fik problemer med bilen, kom Falck aldrig til undsætning.

Bryder din bil sammen i udlandet, giver Falck dig adgang til Europas største vejhjælps- netværk’. Sådan markedsfør­er Falck deres forsikring Vejhjælp i Europa. En forsikring, som René Sørensen fra Aarhus købte, inden han tog på roadtrip i juli ned gennem Europa med sin søn.

Da René Sørensen er på vej til Prag fra Harzen i sin Volkswagen California, får han pludselig brug for den forsikring.

– Det var 36 grader varmt på motorvejen, og der kan jeg bare se, at lampen i instrument­brættet begynder at blinke. Bilen er for

varm, og temperatur­måleren er helt oppe. Jeg holder ind til siden og fylder vand på. Vi kører videre til Prag, hvor jeg må fylde vand på igen. Vandet løber altså lige igennem den, siger René Sørensen.

Han kontakter derfor Falck. De lover ham, at de vil sende hjælp inden for et par timer. Men timerne går, uden nogen dukker op. Efter seks opkald og adskillige timer lover en medarbejde­r hos Falck, ifølge René Sørensen, at der vil komme vejhjælp inden klokken ni næste morgen.

Men næste morgen kommer der stadig ingen vejhjælp.

– Jeg føler mig røvrendt og skruer bissen lidt på. Syvende gang, jeg ringer, får jeg så at vide, at det eneste, jeg har krav på, er en bugsering, fortæller René Sørensen til Ekstra Bladet.

Forsikring­en lover ellers blandt andet, at Falck finder et værksted og også foretager nødreparat­ioner.

TIL SIDST MODTAGER René Sørensen en sms om, at Allianz, som er Falcks samarbejds­partner, har svært ved at finde et værksted, som kan tage bilen. Det kan først lade sig gøre ugen efter, skriver de. Ekstra Bladet er i besiddelse af sms’en.

På dette tidspunkt har René Sørensen ventet i 18 timer på hjælp. Han beslutter sig for selv at finde et værksted. Ifølge René Sørensen finder han et værksted efter 10-12 opkald. Bilens problem viser sig at være en mørnet slange, som hurtigt bliver skiftet.

– Vi havde en del stress, men vi fik det fikset og havde en god ferie efter. Men jeg føler, jeg har betalt penge for en service, hvor jeg ingenting har fået, siger René Sørensen.

Efter den sidste besked om, at Allianz ikke kunne finde et værksted til ham, har han ikke hørt fra Falck igen. Han har forsøgt at kontakte Falck efter hjemkomste­n til Danmark, men her fik han at vide, at de vender tilbage. Det har de ikke gjort endnu. Han vil nu opsige sit Falck- abonnement.

– Det er en falsk tryghed, som de markedsfør­er sig på. De sælger et produkt, som ikke eksisterer, siger René Sørensen.

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? René Sørensen tog sammen med sin søn på ferie i den røde autocamper i den tro, at han ville få hjælp af Falck, hvis bilen brød sammen.
PRIVATFOTO René Sørensen tog sammen med sin søn på ferie i den røde autocamper i den tro, at han ville få hjælp af Falck, hvis bilen brød sammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark