Ekstra Bladet

Marias smerter mindsket ved vægttab

-

Egentlig syntes 55- årige Maria Jørnels ikke, at hun var overvægtig, men efter at hun med hjælp fra et væddemål tabte otte kilo, erkender hun, at det har lettet på smerterne i det højre knæ.

– Mit knæ blev i slutningen af 2018 pludselig megahævet. Og heldigvis har jeg på grund af mit job en sundhedsfo­rsikring, så jeg kom hurtigt på Hamlet, og her konstatere­de man, at jeg havde svær slidgigt i knæet – der var under to millimeter brusk tilbage. Med det samme blev jeg henvist til fysioterap­i og GLAD- træning. Det hjalp, men ikke nok, så i marts i år måtte jeg kikkert- opereres i knæet, forklarer Maria Jørnels.

Oprindelig troede ikke mange på, at hun havde slidgigt, fordi der ingen forvarsler var, men hævelser og smerter var der.

– Mit problem var blandt andet, at jeg ikke kunne tåle gigtpræpar­aterne. På grund af et spiserørsb­rok provokeres jeg af acetylsali­sylsyre. Derfor er der kun paracetamo­l tilbage. Af samme grund begyndte jeg med naturmedic­in, og det har virkelig hjulpet mig – blandt andet fiskeolie og ingefær.

HERTIL KOMMER træningen. Den holder Maria

Jørnels ved lige.

– Jeg cykler på min el- cykel. Den har jeg kørt 500 kilometer på over to måneder. Herudover laver jeg moderat træning næsten hver dag. Det er gulvøvelse­r, elastik og styrketræn­ing. Samtidig har jeg købt en motionscyk­el i Den Blå Avis. Jeg har mit eget motionsrum derhjemme, og jeg kan mærke det med det samme, hvis jeg snyder, så får jeg smerter og bliver stiv. Lige nu synes Maria Jørnels, at det går fint – lige bortset fra de åreknuder, der opstod som følge af knæoperati­onen. Men de er nu også blevet fjernet, så nu er der helt ro på.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? For Maria Jørnels hjælp det på smerterne i knæet, da vægten blev reduceret.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN For Maria Jørnels hjælp det på smerterne i knæet, da vægten blev reduceret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark