Ekstra Bladet

Marianne sværger til naturmedic­in

-

Slidgigten begyndte i knæene, og det gør af og til jobbet som sosu- hjælper til noget af en udfordring. For der er de daglige smerte at forholde sig til, og de har også fat i både højre hofte og i hendes håndled.

– Jeg kunne ingenting og måtte kæmpe mig op ad trapperne. Jeg havde købt støttebind, men det kunne jeg ikke holde ud at have på, fortæller Marianne Egelund, 58 år.

Men så tog hun skeen i egen hånd og begyndte med naturmedic­in.

– Det er ikke løgn at sige, at mit liv ændrede sig, da jeg opdagede ingefær og gurkemeje. Blandt de præparater, som har hjulpet mig bedst, er præparater med ingefær, gurkemeje og masser af C-vitamin. Til et foredrag om artrose blev jeg introducer­et til ’Free to move’ – en pille, som indeholder gurkemeje, sort peber, passionsfr­ugt, fyrrebark, mineraler og vitaminer, og jeg skal da lige love for, at de har hjulpet. Nu er jeg næsten smertefri.

MARIANNE HAR TIDLIGERE prøvet hyben- piller,

men de var ikke lige hende.

– De havde ingen effekt på mig. Folk reagerer jo forskellig­t. Men denne pille hjælper, og det middel kombinerer jeg med fiskeolie i perioder. Det gør underværke­r.

I det hele taget mener Marianne, at kosten og ikke mindst en fiskerig kost betyder meget for artrosen.

– Jeg spiser fisk i en eller anden form hver dag, og jeg prøver at tænke sundhed ind i al min kost. Jeg går efter det, der i min optik styrker mine knogler, og jeg har læst mig til, at et glas rødvin hver dag har en glimrende virkning på knoglerne, griner hun.

Hun har nemlig også knogleskør­hed. Den sygdom ligger til familien, så den var hun egentlig forberedt på.

– Det blev diagnostis­eret for fem- seks år siden, så derfor spiser jeg meget grønt – grønkål f.eks. samt broccoli, spinat, rodfrugter og nødder, fortæller hun.

Efter at have fået den nye pille er Mariannes daglige smerter reduceret. I dag er hun nede på fire, hvis smerteskal­aen hedder 1 til 10, og det kan hun leve med.

 ?? RASMUS FLINDT PEDERSEN FOTO: ?? For Marianne Egelund Jørgensen kan hverdagen som sosu- hjælper af og til være lidt udfordret af smerter, men i dag er hendes daglige smerter reduceret væsentligt.
RASMUS FLINDT PEDERSEN FOTO: For Marianne Egelund Jørgensen kan hverdagen som sosu- hjælper af og til være lidt udfordret af smerter, men i dag er hendes daglige smerter reduceret væsentligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark