Ekstra Bladet

Helle får hjælp af svovlmidle­t MSM

-

Efter 28 år som sosu- hjælper på Næstvedkan­ten er kroppen ved at være slidt op af gigt.

65- årige Helle Hermansen mærker i hvert fald tydeligt, at knæ, lænd/ hofte og nakke gør knuder, og det er irriterend­e.

– Især knæet er et problem, for jeg kan have svært ved at rejse mig op, og det er surt, når der nu er så meget, man gerne vil.

Helle vurderer, at hun på en smerteskal­a fra et til ti har ondt svarende til syv eller otte, men hun vil så nødig opereres, så hun gør, hvad hun kan for at holde sig i gang.

– Jeg går til GLAD- træning ( særlig træning for gigtpatien­ter) og laver vandgymnas­tik. Herudover bruger jeg min el- cykel. Gåture bliver det dog sjældent til, selv om jeg faktisk godt kan lide at trave, men det er blevet for hårdt at gå langt.

Det er især nætterne, der er dumme, fordi hun vågner, hver gang hun vender sig, og det går ud over den dybe søvn.

– Til alt held har jeg glæde af den hovedpude, jeg har købt i Gigtforeni­ngen, for den afhjælper problemern­e med nakken.

ALLERMEST GLÆDE HAR hun af

svovlmidle­t MSM.

– Det er et naturmidde­l, der hæmmer betændelse­stilstande, og siden jeg er begyndt på det, er alt blevet meget bedre. Det er jeg glad for, for jeg vil så gerne undgå gigtmedici­n, fordi den ødelægger maven. Siden min start med MSM har jeg kunnet mindske alt andet og kun bruge lidt Pamol, når det spidser til.

Helle mener selv, at hun nok kunne hjælpe sig selv via kosten. Hun har hørt, at hvis man mindsker indtaget af kød til fordel for grøntsager, kan man reduceres syren i kroppen og dermed gigtsmerte­rne, som klinger af, når kroppen er mere basisk.

– Men balladen er, at jeg elsker hakket oksekød og ikke føler mig mæt med grøntsager alene, siger hun med et grin.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Helle Hermansen sværger til svovl. Hun vil nødig opereres, så hun gør, hvad hun kan for at holde sig i gang.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Helle Hermansen sværger til svovl. Hun vil nødig opereres, så hun gør, hvad hun kan for at holde sig i gang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark