Ekstra Bladet

Jeg væmmes ved min kærestes fortid

- Se mere fra Mette her: www. instagram.com/metteholms/

Kære Mette

Jeg væmmes ved tanken om min kærestes fortid – og han har ikke engang gjort noget forbudt, han har bare været sammen med rigtig mange (og desværre også nogle af mine bekendte). Han er

ærlig, åben og loyal over for mig, så så jeg har sådan set ikke noget at være bekymret for. Det er bare så svært … Der kommer billeder og ja

heletiden loux følelser op. Jeg bliver sur på ham og får lyst til at skælde ham ud, selvom jeg ved, at ansvaret ligger hos mig. Det dræner min energi og mit overskud og påvirker min ellers glade personligh­ed. Jeg vil så gerne ud af det fængsel, jeg sætter mig selv i.

Hilsen Amalie

Kære Amalie

Du ved det godt, siger du. Du ved, at ansvaret ligger hos dig – og du ved, hvad du er: hamrende jaloux! Du er i modstand i forhold til din kærestes fortid, fordi den får den ellers sikre grund til at ryste under dig. Og hvorfor gør den så det?

Stil dig selv disse spørgsmål: Hvorfor bliver du jaloux? Hvorfor er fortiden vigtigere end fremtiden?

Umiddelbar­t er svaret på ovenståend­e spørgsmål: ’ Fordi jeg ikke kan lide tanken om ham sammen med andre end mig …’. Og når der så er mange andre end dig, så bliver der endnu flere tanker ikke at bryde sig om. Ikke?

Men det er ikke svaret på dit spørgsmål. Det er blot en afledt effekt. Spørg dig selv: kan du ikke lide den Hvorfor tanke? Hvad gør den ved dig?

Kom helt til bunds. Find ud af, hvad der sker i dig – for du ved jo, at det intet har med din ærlige, loyale kæreste at gøre.

Når du vælger en kæreste eller livspartne­r, vælger du også dennes fortid. Og hvis der er én ting, man ikke kan ændre på, så er det fortiden. Det betyder, at han ikke kan slette sin fortid, selv hvis han gerne ville. Men det er også her, det bliver interessan­t – for hvorfor skulle han det? Han har ikke gjort nogen uret. Han har ikke ødelagt noget. Han har bare taget en række beslutning­er i fortiden, fordi det var det, der føltes rigtigt for ham på det tidspunkt. Han kan fortryde det, ja, men han kan ikke lave det om. Så hvilken situation sætter det dig i? Det sætter dig, ganske rigtigt, i en situation, hvor ansvaret ligger hos dig. Og derfor skal du tage en beslutning.

Beslut dig for, at du ikke vil lade hans fortid hjemsøge dig og i sidste ende ødelægge jeres forhold – for det kommer den utvivlsomt til, hvis ikke du tager den beslutning

. Og hvordan tager du den beslutning? Jo, tanker og følelser er heldigvis to ting, du selv kan være med til at styre. Så når dine tanker begynder at vandre, så spørg dig selv, om du er interesser­et i at bevare det forhold, I har – eller om du vil smide det væk. For dine negative tanker fører dig ind i den følelse af jalousi, der alt for ofte får par til at gå hver til sit. Derfor tager du hver gang beslutning­en: ’ Nej, jeg vil ikke lade fortiden splitte os ad’.

Og for at vende tilbage til spørgsmåle­t: Hvorfor bliver du jaloux? – så har jeg et bud, du bliver nødt til at undersøge nærmere, hvis ikke du er i stand til at tage beslutning­en om at flytte dine tanker. For det er ni ud af ti gange den årsag, jeg finder frem til, når mine klienter kæmper med jalousi.

Den årsag er, at din kærestes fortid gør dig usikker. Den får dig til at føle dig utilstrækk­elig. Du er bange for, at ’alle de andre’ på den ene eller anden måde er bedre end dig. Så han skal hele tiden forsikre dig om, at han elsker dig nok. Og at du er den eneste for ham.

Men kære dig: Du skal bekræfte dig selv. Og du skal elske dig selv – mere end han skal. For hvis du elsker og anerkender den fantastisk­e person, du er, så er der intet, der kan få grunden til at ryste under dig. Og så kan ingen kvinder fra fortiden meje ind i dine tanker og fortælle dig, at du ikke er god nok. For selvfølgel­ig er du da det.

Så hvorfor bliver du jaloux? Kom til bunds. Undersøg. Arbejd med det – og med dig selv. Tag en beslutning.

Beslut dig for, at du ikke vil lade hans fortid hjemsøge dig og i sidste ende ødelægge jeres forhold

Hvis du elsker og anerkender den fantastisk­e person, du er, så er der intet, der kan få grunden til at ryste under dig

Vil du leve videre med jalousien, eller vil du række den en langemand?

Det er OP til dig.

Kærligst Mette

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Amalie har det meget svært med sin ærlige kærestes fortid med mange partnere.
FOTO: COLOURBOX Amalie har det meget svært med sin ærlige kærestes fortid med mange partnere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark