Ekstra Bladet

– ET REELT PROBLEM

□n stor del af danskerne vil have mere politikont­rol, viser en ny undersøgel­se

- TEKST: NIELS FRIIS

Netop i disse uger er danske politibetj­ente i færd med at holde øje med trafikken ved landets skoleveje i forbindels­e med skolestart efter sommerferi­en.

11.808 gange har politiet i årets syv første måneder i 2019 haft bødeblokke­n fremme, fordi bilister har kørt for stærkt ved danske skoler.

Den høje fart er også noget forældre til skolebørn har lagt mærke til. I en ny undersøgel­se foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring mener mere end hver tredje af de adspurgte, at politiet bør føre mere kontrol i områder med skoler.

I undersøgel­sen svarer 36 procent af de adspurgte, at politiet bør føre mere kontrol, mens 11 procent peger på flere skolepatru­ljer som en måde at få bugt med bilisterne­s fart på. Mere end halvdelen af de adspurgte siger, at der bliver kørt for hurtigt ved deres eget barns skole.

30 procent svarer, at der bliver kørt for stærkt hver dag ved deres barns skole.

AT SÅ MANGE FORÆLDRE

bekymrer sig for den høje fart omkring skoler, viser, at problemet bør tages seriøst, mener Henrik Sagild, der er skadedirek­tør i Gjensidige Forsikring.

– Både de mange sager om hastigheds­forseelser og forældrene­s ønske om mere kontrol viser, at der er et reelt problem. Det kræver først og fremmest en adfærdsænd­ring hos bilister, når de kører ved skoler, men den kan øget politikont­rol formentlig hjælpe på vej, siger han.

– Vi kan se, at mange forældre mener, skolepatru­ljer er gode at have i gadebilled­et omkring skoler, da de er med til at gøre opmærksom på, at der er svage trafikante­r i området, ligesom fartdæmpen­de foranstalt­ninger som heller og vejbump ofte har vist sig effektive til at adfærdsreg­ulere hos bilister, siger han.

Hos politiet har man også lagt mærke til, at mange bilister har for travlt ved skoler.

– Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn, eller som undlader at respektere diverse forbudsski­lte ved skolerne, lød det fra Christian Berthelsen, politiassi­stent i Rigspoliti­ets Nationale Færdselsce­nter, da politiet offentligg­jorde, at de i disse uger holder særligt øje med bilisters fart ved skoleveje.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark