Ekstra Bladet

Flere biler fylder de danske veje

- TEKST: NIELS FRIIS

Synes du, at de danske veje er fyldt godt op med biler? Så er der en god grund.

Der kommer flere og flere biler på de danske veje, og trængslen er stigende. I 2018 steg trafikken på landsplan med 1,2 procent, og på statsvejne­ttet var væksten 2,2 procent. Der blev desuden solgt knap 220.000 nye personbile­r i 2018, og set over de sidste 10 år er den danske personbilp­ark vokset med cirka en halv million biler.

Det oplyser Vejdirekto­ratet, som netop har offentligg­jort rapporten ’Statsvejne­ttet 2019’, i en pressemedd­elelse.

Rapporten fortæller om tilstanden på statsvejen­e herhjemme. Rapporten fortæller desuden, at siden 2010 er vejtrafikk­en steget med godt 14 procent.

ÅRSAGERNE TIL,

at der kommer flere biler på vejene, er ifølge Vejdirekto­ratet de seneste års positive samfundsøk­onomiske udvikling.

’ Når flere kommer i arbejde, privatforb­ruget og investerin­ger stiger, og samhandlen med udlandet vokser, så stiger behovet for transport af både mennesker og gods,’ lyder det i rapporten.

Størstedel­en af de senere års øgede transporta­ktivitet er sket på statsvejne­ttet. Her er trafikken steget med 23 procent siden 2010.

– Vi arbejder i Vejdirekto­ratet hver dag på at hjælpe trafikante­rne nemt og sikkert frem gennem et vejnet, hvor trafikken er stigende. Samtidig befinder vi os i et krydsfelt, hvor vi hele tiden forsøger at tage størst mulige hensyn til både mobilitet, miljø og trafiksikk­erhed. ’Statsvejne­ttet 2019’ giver et indblik i mange af de tiltag, vi arbejder med for at skabe et vejnet, der både klima-, sikkerheds- og teknologim­æssigt er rustet til fremtiden, siger Jens Holmboe, vejdirektø­r i Vejdirekto­ratet, i pressemedd­elelsen.

 ??  ?? Særligt på statsvejen­e som f.eks. motorveje stiger trængslen. Foto: Kenneth Meyer/ Ritzau Scanpix
Særligt på statsvejen­e som f.eks. motorveje stiger trængslen. Foto: Kenneth Meyer/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark