Ekstra Bladet

KAMIKASIJE­SPER

Fører sig frem – bor hos mor og far

- PETER JEPPESEN Kasi-Jesper har år efter år opskrevet værdien af aftalen Hvis jeg en dag bliver bedt om at levere pengene tilbage, så er det klart, at jeg gør det pej@ eb.dk

Iværksætte­ren Jesper ’ Kasi’ Nielsen har stadig kreditorer for millioner rendende i hælene. Og især skattemynd­ighederne viser fortsat interesse for manden.

Det kan Ekstra Bladet i dag fortælle efter indsigt i konkursboe­t efter Kasi- familiens selskab Dojajean.

Samlet er der krav for 56,8 millioner kroner i selskabet.

Kræver det hele

Statens advokat, Boris Frederikse­n, er kurator i konkursboe­t, og på spørgsmåle­t om, hvor stor en del af kravet der kommer fra skattevæsn­et, svarer Boris Frederikse­n på en sms:

’ Pt er det stort set det hele.’

Gennem en årrække havde Kasi- Jesper licens til at sælge Pandora- smykker på det tyske marked gennem selskabet Pandora Central Western Europe ( CWE). I en større handel solgte Jesper Nielsen sine andele til Pandora i 2010.

I den forbindels­e fik han 385 millioner kroner. Oven i det blev der indgået en såkaldt earnout- aftale med smykkekonc­ernen.

Aftalen betød i store træk, at Jesper Nielsens selskab, Kasi ApS, der var ejet af moderselsk­abet Dojajean, skal forgyldes, alt efter hvordan udviklinge­n gik CWE i 2014.

Lodseddel til milliarder

Pandora har opgjort hans tilgodehav­ende til nul kroner, men siden salget til Pandora har Kasi- Jesper år efter år opskrevet værdien af aftalen. Senest har han i et Facebook- opslag værdisat lodsedlen til 1,8 milliarder kroner.

I flere år har Jesper Nielsen kæmpet med Pandora om at få penge ud af aftalen. Hidtil forgæves.

Men sidste år gik kammeradvo­kat Boris Frederikse­n ind i sagen. Han er kurator i Dojajean og Kasi ApS, og som statens advokat forsøger han at få pengene hjem til skattemynd­ighederne.

Derfor har han kastet sig ind i sagen mod Pandora.

Men alt imens kammeradvo­katen har kæmpet Kasi- Jespers sag, er iværksætte­ren begyndt at sælge andele i det udbytte, som han forventer at vinde.

På Facebook har han flere gange tilbudt folk at købe andele i det, der er blevet beskrevet som en lodseddel. Blandt andet har han skrevet:

’ Jesper har tidligere solgt 10,5 % af earnout fordringen til 10 danske rigmænd samt 600 andelshave­re, og sætter nu yderligere 200 andele á 10.000 DKK til salg.’

Får konsekvens­er

Boris Frederikse­n har ikke reageret positivt på, at Kasi- Jesper tjener penge på at sælge bjørnen, før den er skudt.

Til Børsen har kuratoren sagt:

– Vi har fundet ud af, hvad der er sket med hovedparte­n af pengene, og vi er i gang med at tage konsekvens­en af det.

– Vi kræver nu pengene tilbage, og hvis vi ikke kan få pengene tilbage, må vi se, hvad vi så kan gøre.

Imens har Kasi- Jesper udtalt til Børsen:

– Hvis jeg en dag bliver bedt om at levere pengene tilbage, så er det klart, at jeg gør det.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Kammeradvo­kat Boris Frederikse­n er kurator i flere af Jesper Nielsens krakkede selskaber.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Kammeradvo­kat Boris Frederikse­n er kurator i flere af Jesper Nielsens krakkede selskaber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark