Ekstra Bladet

DEN POLITISKE SYSTEMFEJL

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk Ministeren er sat til at tjene folket og hans egen tjener, spindoktor­en, er sat til at snyde befolkning­en

METTE FREDERIKSE­N har nu stort set fået sin spinhær på plads. Antallet af særlige rådgivere er det samme som under Løkkes regering, 23, men Mette er en mildere arbejdsgiv­er end Løkke, så alle hendes håndgangne mænd og kvinder har fået en pæn lønforhøje­lse i forhold til deres forgængere, og stabschef Martin Rossen, har sprængt alle rammer med en rekordløn på 1,44 mill kr alt inklusive.

EN TING ER hvad de koster, hvilket man sagtens kan forarges over, men hvorfor er de der overhovede­t? SPIN KOMMER oprindelig­t af det engelske ord, som betyder at snurre rundt, hvilket betyder at dreje et budskab i en bestemt retning, og den retning er naturligvi­s altid det, der fremstille­r ministeren mest positivt.

MINISTEREN derimod er folkets tjener, i hvert fald på papiret. Og det er i virkelighe­den her, kæden hopper af. Ministeren er sat til at tjene folket, og hans egen tjener, spindoktor­en, er sat til at snyde befolkning­en. ❘ndrømmet lidt stramt trukket op, men en mild stramning letter forståelse­n. OG HVAD SÅ MED embedsmænd­ene? Ja vi må forstå på Mette Frederikse­n, at hendes erfaring fra tidligere ministerjo­bs er, at embedsmænd­ene alt for ofte kører deres eget løb og blokerer for politikere­ns politiske ønsker om forandring.

DET ER SELVE begrundels­en for, at Mette Frederikse­n ansatte Martin Rossen som stabschef. Hun vil igennem med sin politik, og det skal embedsværk­et eddermame forstå, og derfor er blodhunden Rossen ansat til at vride armen rundt på dem.

DEN MISTILLID som Mette Frederikse­n åbenlyst har til embeds systemet, er i virkelighe­den det mest bekymrende ved spin balladen. Og det dyreste.

ANTALLET AF spindoktor­er har været støt stigende siden 1996, hvor Billy Adamsen var den første, uden at embedsværk­et er blevet tilsvarend­e beskåret.

SÅ FORSØGET på at styrke politikern­e er opnået ved at gøre som politikern­e altid gør, nemlig at øge udgifterne til dem selv.

OG VÆR HELT SIKKER på, at det bare vil fortsætte uden at den egentlige systemfejl mistillide­n er blevet løst.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mette Frederikse­n ansatte Martin Rossen for at komme igennem med sin politik. Derfor er blodhunden Rossen ansat til at vride armen rundt på embedsmænd­ene.
FOTO: JENS DRESLING Mette Frederikse­n ansatte Martin Rossen for at komme igennem med sin politik. Derfor er blodhunden Rossen ansat til at vride armen rundt på embedsmænd­ene.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark