Ekstra Bladet

EUROPÆISK MAVEPLASKE­R

- Man er satme nødt til at bakke udmeldinge­rne op med handling, for at det ikke skal blive Komiske Ali

Det har været en elendig uge for dansk klubfodbol­d.

FCK snublede ud af Champions League fra straffespa­rkspletten, mens Brøndby og FC Midtjyllan­d blev smidt ud af Europa League på røv og albuer i henholdsvi­s Portugal og Skotland.

Dermed står Ståle Solbakken og FCK igen alene om at samle point sammen til dansk fodbold i Europa, som nordmanden så ofte før har pointeret …

Hvis jeg skal indlede med FCK, så var det utur, at det blev Røde Stjerne, der trak det længste og eneste strå, der var på straffespa­rkspletten i Parken. Men københavne­rne havde sgu alle muligheder.

To matchbolde i straffespa­rkskonkurr­encen og en lang periode i overtal, indtil Pep Biel dummede sig big time og fik rødt kort ti minutter før tid i den forlængede.

Jeg synes, FCK gjorde, hvad der skulle til for at afgøre kampen, men fem brændte straffespa­rk betyder, at mestrene må tage til takke med Europa League. Her forventer jeg, FCK tager sit 13. gruppespil på 14 år ved at slå Riga.

Men en sejr IMPONEREND­E STATISTIK! over letterne er pinedød nødvendig, hvis ikke dansk fodbold skal stirre ind i en direkte katastrofa­l europæisk sæson!

Esbjergs europæiske eventyr, hvis man kan kalde det sådan, sluttede allerede efter to kampe. Her blev bronzevind­erne ekspederet ud af hviderussi­ske Soligorsk. Godkendt? Nej. Forventeli­gt? Ja!

Jeg havde absolut ingen forventnin­ger til Esbjergs trup i Europa, og det levede de op til …

Nu kan vestjydern­e lægge alle kræfter i Superligae­n – det bliver der brug for.

langt hen ad vejen BRØNDBY GJORDE det, de skulle i Europa. Man levede op til sin seedning og ekspedered­e Inter Turku og Lechia Gdansk ud. Så er jeg helt med på, at forsvaret var en stor gavebod mod Braga, og 7- 3 ikke ser pænt ud.

Brøndby var trods alt massive underdogs mod Braga, og der var positive ting at spore i Brøndbys offensiv. Hvis Niels Frederikse­n kan få luget ud i de mange defensive fejlaktion­er, så skal Brøndby nok slutte i toppen af Superligae­n.

Jeg har gemt det værste til sidst … FC Midtjyllan­d. Den helt store skuffelse. Jo jo, Rangers var gode i begge kampe, men der burde ikke være så stor klassefors­kel på FC Midtjyllan­d og det næstbedste hold i Skotland.

Men det var der. Danskerne blev spillet ud ad brættet, og på Ibrox viste Rangers, hvordan ’ two touch football’ skal spilles. Midtjydern­e lignede miniputter, indtil Rangers trak sig lidt og lod danskerne komme til ved stillingen 7- 2 samlet …

bare ikke bedre? ER FC MIDTJYLLAN­D

Det mener de jo selv, de er.

Jeg kan godt lide, man har ambitioner i Herning. Det er fedt, man melder ud, man vil vinde mesterskab­er, i europæiske gruppespil og have en Ballon d’Or- vinder. Men man er satme nødt til at bakke udmeldinge­rne op med handling, for at det ikke skal blive Komiske Ali.

Og det er ved at blive tragikomis­k, når man kigger i historiebø­gerne og ser, at FCM senest havde europæisk succes i 2015/ 2016, hvor Manchester United blev endestatio­nen i 1/ 16- finalen.

I år havde man linet op til det helt store. Holdet var tidligt på plads. Mål

manden og forsvaret er det samme minus Kian Hansen. På midtbanen har man selv fravalgt Jakob Poulsen og Marc Dal Hende, og i angrebet har man fravalgt Paul Onuachu og fundet en fuldgod erstatning i Sory Kaba.

SmartOdds eller selvforstå­SELV IKKE elsen kunne forhindre to pinlige indsatser mod Rangers.

Det kan godt være, Gustav Wikheim er hurtig på Superliga- niveau, men i internatio­nale kampe løber han altså ikke fra nogen som helst fra stående position.

Det er lidt det samme med Evander. Han er fantastisk i Superligae­n. Mod skotterne blev hans mangler udstillet. Han var dårlig på bolden, varmede den for meget og kreerede alt for lidt.

Det helt store problem har været den centrale midtbane. Man traf tidligt i sommer en beslutning om, at Jakob Poulsen skulle parkeres på sidelinjen. Det har vist sig at være en klar fejl!

Først fandt man ud af, at Ayo Okosun ikke er god nok. Så viste Tim Sparv sig at være en elefant i en glasbutik hjemme mod Rangers, og torsdag spillede man så med Mikael Andersson ved siden af Frank Onyeka. Okay, man skulle satse offensivt, men korthuset faldt hurtigt sammen.

Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke har holdt Jakob Poulsen varm ved at lade ham spille nogle kampe i Superligae­n. Han er lige præcis den type, som FCM havde brug for mod Rangers. En dybdeligge­nde playmaker med en fod af guld.

været stædig og I STEDET HAR FCM holdt Poulsen væk fra banen. Ligesom man har truffet beslutning­er om, at Onuachu og Dal Hende ikke har været aktuelle, fordi de skal sælges … Men er de solgt? Nej!

Jeg vil vove den påstand, at Marc Dal Hende kunne have bidraget med en masse fra sin wingback mod Rangers. Det samme kunne Jakob Poulsen fra den centrale midtbane …

Det er svært at skælde Kenneth Andersen, Claus Steinlein og resten af den midtjyske bande alt for meget ud, når de står med fem kampe og fem sejre i Superligae­n.

Men FCM har igen- igen taget en europæisk maveplaske­r, og det koster dyrt. Både for dem selv og dansk klubfodbol­d!

 ?? FOTO: RUSSELL CHEYNE/ RITZAU SCANPIX ?? Stor nedtur Skotterne havde for let spil. Her scorer Alfredo Morelos til 1- 0, og så var FCM’s europæiske drøm helt slukket.
FOTO: RUSSELL CHEYNE/ RITZAU SCANPIX Stor nedtur Skotterne havde for let spil. Her scorer Alfredo Morelos til 1- 0, og så var FCM’s europæiske drøm helt slukket.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark