Ekstra Bladet

Kærlighed RIGMAND HÆNGER PÅ OB

HUL I PENGETANKE­N: – Niels Thorborg kan ikke give slip på OB, men han kan ikke været interesser­et i at blive ved med at smide penge i et stort hul, mener aktieanaly­tiker Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev

-

Selskabet bag fodboldklu­bben OB, Odense Sport & Event, fejrede et specielt jubilæum, da regnskabet for 2018 blev offentligg­jort i foråret.

Med et underskud på 38 millioner kroner efter skat var det et nyt stort negativt resultat. Men det var samtidig også tiende år i træk, at der var røde tal på bundlinjen.

Fodboldklu­bben OB lever faktisk kun på Niels Thorborgs nåde. Han er Danmarks 11. rigeste mand og Odenses rigeste med en formue i niveauet 8,8 milliarder kroner – ifølge Berlingske Business.

I dag ejer han 92 procent af aktierne i Odense Sport & Event. Det er ham, der bestemmer alt i OB.

Har brugt en kvart milliard

I modsætning til flere af de andre investerin­ger, som Niels Thorborg er involveret i, har det fynske fodboldfla­gskib været en tung investerin­g for den 55- årige erhvervsma­nd.

Manden, der ejer L’Easy, skønnes at have investeret et beløb i niveauet en kvart milliarder kroner, siden han første gang skød penge ind i klubben i 2006.

Økonomisk Ugebrev har set nærmere på det fynske fodboldfla­gskib, hvor research viser, at Niels Thorborg siden 2011 har skudt 185 millioner kroner ind i klubben.

Derudover er der aktuelt et lån på 35 millioner kroner, som formentlig også kommer fra den fynske rigmand.

– Vi er nået dertil, hvor Niels Thorborg ikke kan give slip på OB. For ham handler det om at beskytte sin store investerin­g.

– Men jeg tror bestemt ikke, det passer ham godt, at han skal blive ved med at smide millioner efter projektet, mener Morten W. Langer, der er chefredakt­ør på Økonomisk Ugebrev. Vil sælge på længere sigt Han er overbevist om, at Niels Thorborg ikke løber nogen steder på den korte bane, fordi han via sin virksomhed og bopæl er lokal forankret i Odense.

– På et tidspunkt tror jeg , at Niels Thorborg gerne vil ud med skinnet på næsen. Og det kan ske på to måder:

– Enten bliver Odense Sport & Event solgt til udenlandsk­e investorer, alternativ­t går virksomhed­en på Børsen efter et fantastisk sportsligt år.

– Det sidste anser jeg for relativt usandsynli­gt. jeg kan ikke se, OB vælger at gå på Børsen, vurderer Morten W. Langer. Talenter er løsningen

OB skal vende skuden efter samme koncept som Brøndby.

Der skal udvikles talenter, som skal sælges videre med stor gevinst.

I februar blev Mathias Jørgensen solgt til New York Red Bulls for et beløb i niveauet 15 millioner kroner.

Men der har bare været langt mellem de store spillersal­g af talenterne fra det fynske fodboldfla­gskib.

De har svært ved at gøre den model til en stabil forretning

Ikke succes med salg

– OB vil spille på samme ’ bane’ som FC Nordsjælla­nd og FC Midtjyllan­d. Hidtil må man bare sige, at fynboerne slet ikke har haft samme succes med at sælge fodboldspi­llere, som de to konkurrent­er.

– De har svært ved at gøre den model til en stabil forretning, mener Morten W. Langer.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX ?? Selv om der er opbygget en stor koncern omkring OB, skal fynboerne have sportsligt succes for at få vendt røde tal til sorte.
FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX Selv om der er opbygget en stor koncern omkring OB, skal fynboerne have sportsligt succes for at få vendt røde tal til sorte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark