Ekstra Bladet

Direktør: Thorborg løber ingen steder

-

– Hvad gør OB, hvis Niels Thorborg trækker stikket?

– Det gør Niels Thorborg ikke! Han er en stærkt engageret og dedikeret ejer, som har meget stor veneration for OB og Odense.

– Niels har inden for det seneste år medvirket til at sætte en lang række initiative­r i gang, som kun vidner om, at så længe OB nyder opbakninge­n fra byen, fra et stort og aktivt sponsornet­værk og fra rigtig mange fodboldfan­s, så er Niels Thorborg med, og det er vel og mærke på den lange bane.

Enrico Augustinus, der er direktør for Odense Sport & Event, som fodboldfor­retningen er en del af, har ikke ønsket at stille op til et interview, men har accepteret at svare på Ekstra Bladets spørgsmål på skrift. Derfor har det ikke været muligt at stille opfølgende spørgsmål.

– Hvor stor et problem er det for OB, at virksomhed­en er så afhængig af en mand?

– Det er nok de færreste, der vil karakteris­ere det som et problem, at vores ejer både med engagement og økonomi bakker os massivt op.

– Niels Thorborg har i snart 20 år investeret i OB og Odense Sport & Event, og det er jo penge, som er blevet brugt til at skabe det, der i dag er et fynsk fyrtårn indenfor hoteldrift, messer, musik, catering og fodbold, skriver Enrico Augustinus.

– OB har givet underskud ti år i træk. Hvordan skal butikken vendes i fremtiden?

– Vi er allerede godt på vej mod en forretning i balance. Vi er en koncern med flere forretning­sområder, hvor vi på stort set alle områder har lagt en ny strategi, og det ser vi allerede resultatet af.

– Samtidig ser vi i OB en fremgang på såvel tilskuer- som sponsorsid­en.

– I har valgt samme strategi som FCN og FCM, hvor I gerne vil udvikle og sælge spillere. Men føler I ikke, at I er langt efter de to klubber?

– Vores fokus handler i første omgang om at styrke og udvikle vores talentudvi­kling. Vi har allerede nu set de første salg med Mathias Jørgensen ( solgt til New York Red Bulls) og Gustav Grubbe ( solgt til Red Bull Leipzig).

– Hvor afhængig er selskabet af sportslig succes til OB?

– Det er altid vigtigt, at OB præsterer stabilt og godt.

– Vi har dog et stærkt setup, og den udvikling, vi aktuelt ser på koncernens øvrige forretning­sområder sammen med en særdeles engageret ejer, giver os et rigtigt stærkt fundament, skriver direktøren.

– Forventer I også minus i 2019?

– Det er endnu for tidligt at være skråsikker, men vi er optimistis­ke, og hvis den aktuelle udvikling fortsætter, er vi rigtig godt på vej mod sorte tal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark