Ekstra Bladet

Den australske drøm

-

Efter at have boet på adresser i København og Holland viste den australske levevej sig at være en omvæltning, da Thomas Kristensen skrev under med Brisbane Roar i 2016.

– Lige pludselig var du på den anden side af jorden med en helt anden kultur og et helt andet klima, så det har været utroligt lærerigt både som fodboldspi­ller, men også for hele familien.

– Man er virkelig langt væk fra alting. Samtidig har det gavnet børnene at gå tre år i australsk skole, og vi har som familie lært at stå på egne ben uden, at bedsteforæ­ldrene er lige rundt om hjørnet til at hjælpe.

Man skal være dedikeret Thomas Kristensen- fan eller Brisbane Roar- tilhænger, hvis man hjemme fra sofaen i Danmark har fulgt med i, hvad danskeren har bedrevet.

– Hvad er din største oplevelse fra turen?

– Det var jo en oplevelse i sig selv, at det i stedet for at hedde Horsens og Hobro ude, så spillede man i Melbourne, Sydney og på New Zealand.

– Destinatio­ner, som folk normalt drømmer om at rejse til, men det var hverdag for mig. Fire hold i rækken spiller i Sidney, så der var vi hele tiden.

Den korteste udebanetur i den australske liga er 1000 kilometer, mens turen til Perth tager seks timer i fly.

– Det vænnede man sig til, og det er ikke så anderledes i forhold til at sidde i en bus i tre timer. Anderledes er det, at udebanetur­en tager tre dage.

– Her er det normalt, at man ankommer dagen inden kampen og først tager afsted dagen efter, siger Kristensen.

 ?? FOTO: PATRICK HAMILTON / RITZAU SCANPIX ?? Tiden i Australien vil ’ TK’ ikke være foruden.
FOTO: PATRICK HAMILTON / RITZAU SCANPIX Tiden i Australien vil ’ TK’ ikke være foruden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark