Ekstra Bladet

Advarer mod Kasis kreativite­t

- Det lokker de forkerte mennesker til at smide surt tjente sparepenge ind i en helt igennem ugennemsig­tig konstrukti­on

– Som så meget andet af det Kasi- Jesper har bedrevet gennem karrieren, så er det min vurdering, at udlodninge­n af andele i en potentiel gevinst fra en voldgiftsa­fgørelse er mere end almindelig­t kreativt.

Sådan lyder det fra Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærfo­rening, der advarer mod Jesper ’ Kasi’ Nielsens salg af andele i sagen mod Pandora.

Hold det adskilt

– Jeg vil stærkt fraråde mine medlemmer at investere i en sådan andel hos Jesper Nielsen, da det er umuligt at vurdere både risikoen og afkastmuli­gheden i en voldgiftss­ag, som endnu ikke er afsluttet, siger Mikael Bak.

Han opfordrer myndighede­rne til at gribe ind:

– Det lokker de forkerte mennesker til at smide surt tjente sparepenge ind i en helt igennem ugennemsig­tig konstrukti­on. Ét er, hvad andre rigmænd gør for at støtte Kasi- Jesper, men for de almindelig­e investorer bør man holde VIP- fester og investerin­gsmulighed­er skarpt adskilt, siger han.

Ved oplysninge­n om millionkra­vet mod Kasi- Jesper siger Mikael Bak:

– Det er derfor, at det er så kritisabel­t, at man kun taler om et muligt afkast og ikke de risici, der følger med.

– Der kan sagtens være andre, som først skal have deres penge, og derfor har man ikke sikkerhed for at få pengene igen.

I Forbrugerr­ådet opfordrer vicedirekt­ør Vagn Jelsøe ligeledes til, at myndighede­rne kigger i Jesper Nielsens retning.

Lever ikke op til reglerne

– Det lyder som markedsfør­ing af værdipapir­handel. I så fald skal det godkendes af Finanstils­ynet, og det ser ikke ud til, at det lever op til de gældende regler.

Forbrugero­mbudsmande­n oplyser, at der har været en henvendels­e om Kasi- Jespers salg af anparter, men at myndighede­n har vurderet, at man på det foreliggen­de grundlag ikke vil gå ind i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark