Ekstra Bladet

DEMANGEOP-OGNEDTURE

-

Gennem selskabet Kasi Group havde Jesper Nielsen rettighede­rne til at sælge Pandora- smykker i Tyskland. Blandt andet indgår han i 2007 et sponsorat med Brøndby. ❘følge medierne betyder aftalen, at Brøndby får 40 millioner kroner om året. □fterfølgen­de bliver parterne uenige, og Kasi-Jesper stopper med at betale til Brøndby.

Da Pandora i 2010 gik på Børsen, solgte Kasi-Jesper sine andele i selskabet Pandora Central Western □urope (CW□) til Pandora. Han fik 385 millioner kroner plus en såkaldt earnout- aftale. Aftalen betød i store træk, at Kasi-Jesper skal forgyldes, alt efter hvordan udviklinge­n gik CW□ i 2014.

Samme år bliver FCK Håndbold slået sammen med AG Håndbold til AG København, som Kasi-Jesper ejede.

I 2011 afslører □kstra Bladet, at Kasi-Jesper har hul i kassen, og at han og familien jagtes af skattemynd­ighederne, der har et krav på 168 millioner kroner.

Efter regnskabet for 2014 opgjorde Pandora earnoutaft­alen til nul kroner, mens Kasi-Jesper år efter år har opskrevet værdien. Siden har de to parter ligget i slagsmål om mellemvære­ndet.

I 2018 vinder Kasi-Jesper en del af sagen mod skattemynd­ighederne, men der er altså fortsat et krav mod selskabet Dojajean på 56,8 millioner, hvoraf kammeradvo­katen siger, at hovedparte­n kommer fra skattemynd­ighederne.

I 2018 bliver der indgået forlig mellem Brøndby og Kasi, som betyder, at Brøndby får penge, hvis Kasi-Jesper ender med at få penge fra Pandora.

I 2018 bliver hans selskab Dojajean Holding erklæret konkurs. Samme år går Boris Frederikse­n, statens advokat, ind i sagen. For at få pengene hjem til skattemynd­ighederne sætter han sig for bordenden i kampen om at få penge fra Pandora.

I 2018 bliver Kasi-Jesper, hans mor og søster tiltalt for ulovlig aktionærlå­n for 33 millioner kroner. Sagen er endnu ikke berammet, oplyser Glostrup ret til □kstra Bladet.

I 2019 bliver hans selskab Kasi ApS erklæret konkurs. Kasi-Jesper fik ifølge TV2 en bøde på fem millioner kroner for at have brudt sin tavshedspl­igt i forbindels­e med voldgiftss­agen mod Pandora. Pengene havde han ikke i Kasi ApS, hvorfor selskabet er blevet erklæret konkurs.

 ?? FOTO: THOMAS LEKFELDT ?? Fra tiden som storsponso­r i Brøndby IF.
FOTO: THOMAS LEKFELDT Fra tiden som storsponso­r i Brøndby IF.
 ?? FOTO: LARS KRABBE ?? Til håndboldka­mp med AG København.
FOTO: LARS KRABBE Til håndboldka­mp med AG København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark