Ekstra Bladet

Øjen-AaBner

ANFØRER LUCAS ANDERSEN er så spændt på projektet i Aalborg, at han vendte ryggen til FCK

-

Det er syv år siden, at Lucas Andersen blev solgt til Ajax Amsterdam fra AaB.

Forventnin­gerne til det dengang 17- årige stortalent var enorme, og Lucas fra Aalborg blev flere gange sammenlign­et med selveste Michael Laudrup.

Den sammenlign­ing viste sig, naturligvi­s, for voldsom.

– Det var ikke nemt at leve op til. Jeg stod der som 17- årig og skulle træne med førstehold­et i Ajax. Der tænkte jeg, ’de er godt nok gode, dem her’. Men jeg fik en fantastisk læring i Amsterdam og en værdifuld erfaring, siger Lucas Andersen og fortsætter.

– Jeg vandt to mesterskab­er og spillede Champions League, så det var ikke fordi, at det var nogen dårlig periode. På et tidspunkt blev der bare for langt til førstehold­et, og jeg var et sted i min karriere, hvor jeg ville spille hver weekend.

Hjørnesten­en

I dag er Lucas Andersen tilbage i AaB, hvor han er godt i gang med at få sin karriere tilbage på sporet efter et mislykket ophold i schweizisk­e Grasshoppe­r.

Genrejsnin­gen i Aalborg går lige efter planen. Da AaB i foråret lejede Lucas Andersen, var kvaliteter­ne så tydelige, at han hurtigt blev nordjydern­es førsteprio­ritet i sommerens transfervi­ndue.

Nu står den 24- årige offensivsp­iller med en femårig kontrakt i hånden og anførerbin­det om armen – udset til at være hjørnesten­en i opbygninge­n af et nyt AaB- hold, der igen kan lege med i toppen af dansk fodbold.

– Det er en kæmpe ære for mig. Jeg elsker AaB og Aalborg. Nu står jeg som kaptajn for det her ambitiøse projekt, og det er mig, der bliver kigget på først, hvis noget går galt. Det er et pres, der udvikler dig som spiller, og det kan jeg godt lide, siger Lucas Andersen og fortsætter.

– Jeg har prøvet at være med til en dårlig sæson i Ajax, hvor klubben ikke vandt mesterskab­et for første gang i fem år. Der var det hverken sjovt at gå rundt i byen eller spille på hjemmebane, fordi fansene var på nakken af os konstant. Derfor føler jeg mig rigtig godt rustet til at klare alt, der bliver kastet mod mig i AaB.

Valgte AaB til

Lucas Andersen mener det, når han siger, han er stolt over at stå i spidsen for AaB- projektet.

AaB- anføreren fik i hvert fald chancen for at tage et hurtigt skridt op ad karrierest­igen, da FC København tidligere på sommeren skulle bruge en afløser for Robert Skov.

FCK- manager Ståle Solbakken kiggede mod sin tidligere klub i Aalborg, hvor Lucas Andersen var udset til kanten i København.

Skiftet blev dog aldrig aktuelt for Lucas Andersen.

– Jeg er selvfølgel­ig smigret over den interesse, der var fra FCK. Det er et skulderkla­p, og det betyder, at jeg har gjort noget rigtigt, siden jeg vendte hjem fra Grasshoppe­r. Men jeg har fået en vigtig rolle i AaB, og jeg havde ikke engang modtaget min første løn, da der var snak om FCK, så det var ikke et tema i mit hoved. – Lå der rent faktisk et tilbud fra FCK, som du afviste?

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg vil bare helt generelt sige, at jeg ikke har valgt nogen fra, men jeg har valgt AaB til.

Nu står jeg som kaptajn for det her ambitiøse projekt, og det er mig, der bliver kigget på først, hvis noget går galt

 ??  ?? Målrettet
– Det er en kæmpe ære for mig. Jeg elsker AaB og Aalborg, fortæller AaB- kaptajnen Lucas Andersen.
Målrettet – Det er en kæmpe ære for mig. Jeg elsker AaB og Aalborg, fortæller AaB- kaptajnen Lucas Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark