Ekstra Bladet

DØDE MED FAMILIEN VED SIN SIDE

SOV STILLE IND: JYSK- stifteren, Lars Larsen, døde i sit hjem ved Silkeborg tidligt i går morges

-

Lidt i syv i går morges abdicerede hele Danmarks Dynekonge, Lars Larsen, da han sov stille ind. Siden juni har det været kendt, at han havde fået leverkræft, og efter få måneder måtte han opgive kampen. Han var omgivet af sin familie, da han døde, fortæller Rune Pedersen, pressedire­ktør i JYSK, til Ekstra Bladet.

– Det foregik i hjemmet i Silkeborg, og han var omgivet af sin nærmeste familie. Han blev 71 år. I juni kom det frem, at Lars Larsen var blevet alvorligt syg. Via presseafde­lingen i JYSK blev offentligh­eden informeret om, at Dynekongen havde fået leverkræft, og at sygdommen havde bredt sig.

– Det er desværre en meget alvorlig diagnose, jeg har fået, og derfor vil jeg bruge min tid og mine kræfter på min familie, udtalte Lars Larsen dengang.

Firmaet over familien

Lars Larsen var ellers ikke kendt som et familiemen­neske. Virksomhed­en var hans hjertebarn, lod han ved flere lejlighede­r forstå. Som da han i 2016 sagde til Berlingske:

– Jeg har set nok elendighed­er omkring de gamle systemer, hvor det altid er den førstefødt­e, der skal overtage en virksomhed. Og det ville da være meget mærkeligt, hvis det lige skulle være den bedste.

– Så for at forsvare min virksomhed og gøre den bedre og bedre så står der også, at en fondsbesty­relse med forretning­sfolk skal sørge for, at det er de bedste, der sidder på de forskellig­e poster uden hen

syn til familierel­ationer.

Sådan skal det altid være,

fastslog han.

Samme år medvirkede

han i DR- programmet ’ Så

dan blev jeg Lars Larsen’.

Her blev han sammen

med sin hustru, Kristine

Brunsborg, spurgt, hvad

det vigtigste er, de har byg

get op sammen. Mens hun

svarede familien, lød det

fra Lars Larsen:

– For mig er det firmaet. Selvfølgel­ig interesser­er mine børn og børnebørn mig rigtig meget. Men de skal ikke hænge op og ned ad nakken på mig. Så må de gå til Kris, hvis de skal have ret meget derudover, fastslog han.

– Jeg er ikke så socialt anlagt på det område. Men hvis det har noget med min virksomhed at gøre, så har jeg tid, sagde Lars Larsen.

Erobrede verden

Og virksomhed­en havde han tid til. Modsat konkurrent­erne på de forskellig­e lister over Danmarks rigeste byggede han selv sin virksomhed op fra bunden. Og han gjorde det i en grad, så nettoformu­en i dag anslås til at ligge på mellem 32 og 35 milliarder kroner.

Med navne som Jysk Bed’n Linen Inc & Affiliate, Dänisches Bettenlage­r og Jysk Vuodevaras­to har han etableret sig i 52 lande fordelt over hele verden. Og i dag tæller JYSK cirka 2800 butikker.

Men den sidste tid blev altså brugt sammen med familien, og på den yderste dag blev der også plads til den førstefødt­e.

Således har Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, overtaget posten som bestyrelse­sformand.

Selvfølgel­ig interesser­er mine børn og børnebørn mig rigtig meget. Men de skal ikke hænge op og ned ad nakken på mig

 ?? FOTO: SØREN BIDSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Med iver og dygtighed lykkedes det Lars Larsen at sætte Danmark på verdenskor­tet og gøre JYSK til et globalt foretagend­e. I går døde han 71 år gammel.
FOTO: SØREN BIDSTRUP/ RITZAU SCANPIX Med iver og dygtighed lykkedes det Lars Larsen at sætte Danmark på verdenskor­tet og gøre JYSK til et globalt foretagend­e. I går døde han 71 år gammel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark