Ekstra Bladet

FARVEL LARSEN GO’DAW BRUNS BORG

-

Lars Larsen mødte påstande om, at han altid måtte have heddet Brunsborg

Nok har Lars Larsen givet JYSK videre i arv til sin egen søn, men efternavne­t er ikke sikret i arven. Den nye ejer, Lars Larsens 47årige søn, Jacob, hedder nemlig Brunsborg til efternavn.

Den kringlede historie om navneforvi­rringen forklarede dyne- Larsen i sin selvbiogra­fi ’ Go'daw jeg hedder Lars Larsen – jeg har et godt tilbud’ fra 2004.

Lars Larsen har ellers brugt millioner af kroner på at sikre, at alle danskere skulle vide, at det var det danskkling­ende navn Lars Larsen, der stod bag JYSK.

Der har sågar været flere, der er overbevist­e om, at navnet er købt, fordi det lyder godt og folkeligt.

Brunsborg var truet

Lars Larsens børn, Jacob og Mette, har begge fået deres mors efternavn. Hvorfor faderens navn mod traditione­n ikke er gået i arv, forklarer han således:

’ Som alle ved, er der ufattelig mange Larsen’er – og kun ganske få Brunsborg’er. I den nærmeste del af Kris’ ( Lars Larsens kone, red.) familie var der faktisk kun hende, der havde børn.’

’ Vi var ganske vist blevet gift Larsen, som sig hør og bør. Men efter nogle år, da Kris begyndte at indse, at familienav­net kunne uddø, tog hun affære,’ skriver han.

Derfor gik Kristine i gang med at overbevise Lars Larsen om, at hun selv og børnene skulle skifte navn til Brunsborg i stedet for ’det legendaris­ke navn Larsen’.

Lars Larsen blev overtalt, og de officielle papirer kom i rette myndighede­rs hænder. Med tiden følte Lars Larsen sig dog uden for familiesam­menholdet og skiftede derfor efternavne­t ud.

Larsen vendte tilbage

Den lille Brunsborg- familie var godt tilfredse med navneskift­ene. Men det var pressen ikke. Faktisk var forvirring­en total.

Lars Larsen mødte på

stande om, at han altid måtte have heddet Brunsborg, og andre mente, at han var blevet ’ højrøvet’ og derfor byttede det folkelige Larsen ud.

Han forsøgte da også fortsat at kalde sig Lars Larsen udadtil. Men den gik ikke, og han blev hele tiden mødt med, at det hed han jo faktisk ikke på papiret.

’ Til sidst blev det for meget for min søde kone, Kris. Til min 40- års fødselsdag gav hun mig mit dåbsnavn tilbage. Hun havde fået ordnet alle papirer, som jeg så blot skulle underskriv­e. Nu var jeg igen en ægte Lars Larsen – og det vil jeg vedblive at hedde til mine dages ende … Det har jeg og sikkert også pressen det bedst med,’ beretter han.

Så ifølge Lars Larsen selv var den god nok – han hed Lars Larsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: JYLLANDS POSTEN ?? Med iver og dygtighed lykkedes det Lars Larsen at sætte Danmark på verdenskor­tet og gøre JYSK til et globalt foretagend­e. Efter stifterens død er det nu sønnen, Jacob Brunsborg, der tager over.
FOTO: JYLLANDS POSTEN Med iver og dygtighed lykkedes det Lars Larsen at sætte Danmark på verdenskor­tet og gøre JYSK til et globalt foretagend­e. Efter stifterens død er det nu sønnen, Jacob Brunsborg, der tager over.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark