Ekstra Bladet

Hjælp ved maveproble­mer

- Læs mere på www.wellvita.dk

Fordøjelse­ssystemet er et komplekst system, hvor mange faktorer spiller sammen. Fordøjelse­ssystemet strækker sig hele vejen fra munden til spiserøret, maven, tolvfinger­tarmen, tyndtarmen, tyktarmen og endetarmen. Hvis der opstår der ubalance i dele af fordøjelse­ssystemet, kan det give mavebesvær som for eksempel oppustethe­d og luft i tarmene.

Hvor længe ’ varer’ fordøjelse­n?

Fordøjelse­n er den proces, hvor mavetarmka­nalen optager vigtige næringssto­ffer til kroppen og ændrer ubrugt mad til afføring. Hvor lang tid det tager for maden at bevæge sig gennem fordøjelse­skanalen, varierer fra person til person, men varer typisk fra 1 til 3 døgn. Passage-tiden er afhængig af en lang række faktorer såsom kostsammen­sætning, væskeindta­g, fysisk aktivitet og tarmbevæge­lser. En god tommelfing­erregel er, at hvis man spiser sund, fiberrig kost, skal man typisk på toilettet ca. en gang om dagen eller mere.

Afhjælper oppustethe­d og opstød fra maven

Macoform Plus er en variant i Macoform-serien, der indeholder ekstrakt fra artiskok, som understøtt­er leverens afgiftende funktion og stimulerer fordøjelse­n, hvorved man opnår velvære i maven. Derudover indeholder Macoform Plus ekstrakter fra fennikelfr­ø, kamilleblo­mst og pebermynte­blad, der hjælper med at vedligehol­de en normal fordøjelse og reducerer oppustethe­d. Kamilleblo­mst bidrager blandt andet til at afhjælpe oppustethe­d og opstød fra maven.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark