Ekstra Bladet

Venstre- folk vil af med både Lars Løkke og Kristian Jensen

NU ER DET NOK: Flere fremståend­e medlemmer af Venstre opfordrer nu til, at både formanden og næstforman­den træder tilbage

- SIGNE SKOV sih@ eb.dk

Efter flere ugers magtkamp har en række Venstre- folk fået nok.

De vil af med både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, skriver Jyllands- Posten.

En af dem, der vil have udskiftet både formand og næstforman­d, er Svend Møller Sørensen, der er medlem af Venstres hovedbesty­relse og kommunefor­eningsform­and i Skanderbor­g.

– Der er skabt fløjdannel­ser inden for Venstre, og det kan vi ikke bruge til noget. Fløjene vil fortsætte, hvis ikke både formanden og næstforman­den bliver skiftet ud, siger han til avisen.

Også Mette Marie Thomsen, der er hovedbesty­relsesmedl­em og kommunefor­eningsform­and i Holstebro, vil have nye ansigter i formanskab­et.

– Nu har formanden og næstforman­den brugt fem år på at få tingene til at køre, uden at det rigtigt er lykkedes, så jeg kan have min tvivl, om det kommer til at lykkes, udtaler hun til Jyllands- Posten.

Regulær fløjkrig

Kritikken bakkes også op at det mangeårige Venstremed­lem Bent Jørgensen, der kan skrive både byrådsmedl­em, viceborgme­ster og medlem af regionsråd­et i Region Sjælland på sit CV. Han har indtil nu holdt sin kritik ude af medierne.

– Men vi kan ikke blive ved med at cykle rundt i de samme konflikter. Det kan ikke lade sig gøre at have et parti, hvor formanden og næstforman­den ikke er på linje, lyder det fra Bent Jørgensen til Jyllands- Posten.

Den interne uro i Venstre brød ud i lys lue tidligere på måneden, da Kristian Jensen i et stort interview med Berlingske­s afviste Løkkes idé om en SV- regering.

Det fik på Venstres sommergrup­pemøde Claus Frederikse­n til opfordre næstforman­den til at trække sig, og herefter udbrød der en regulær fløjkrig mellem Løkke og Jensens folk.

Vi kan ikke blive ved med at cykle rundt i de samme konflikter

 ?? FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN ?? Lars Løkke Rasmussen i forgrunden, Kristian Jensen i baggrunden. Står det til flere V- medlemmer, skal de begge helst helt ud af billedet.
FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN Lars Løkke Rasmussen i forgrunden, Kristian Jensen i baggrunden. Står det til flere V- medlemmer, skal de begge helst helt ud af billedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark