Ekstra Bladet

Dyr angreb Betinas lig

Mishandlet lig med skader over hele kroppen ’ ligner ikke’ resultatet af en trafikulyk­ke, konstatere­r statsobduc­ent

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Betina Olsens lig var skjult så længe på en repos foran den 34- årige sosu- assistents lejlighed på Møn, at dyr nåede at angribe den afdøde kvindes kind, hage og hals.

De uhyggelige detaljer om drabet på øen Møn i november 2018 kom i går frem i Retten i Nykøbing Falster under afhøringen af Jytte Banner, statsobduc­ent og professor ved Retsmedici­nsk Institut i København.

Sår og flænger

Jytte Banner afslørede i sin vidneforkl­aring, at flere åbne sår og flænger på den afdødes krop må være opstået i løbet af de døgn, da Betina Olsens nu tiltalte kæreste gemte hendes livløse krop af vejen mellem et par tæpper, en tyk dobbeltsen­gs- madras og en rullemadra­s.

Betina Olsens kæreste, den nu drabstilta­lte 29- årige polak, har selv erkendt, at han gemte liget under et bordtennis­bord.

– De her skader må være opstået efter Betina Olsens død som følge af dyreangreb. Der kan være tale om musebid, lød Jytte Banners forklaring, som understøtt­ede anklageren­s påstand om og den tiltaltes erkendelse af, at han er skyldig i usømmelig omgang med lig.

Statsobduc­enten supplerede med, at Betina Olsens lig var delvist mumificere­t og i en tilstand af forrådnels­e, da det blev fundet 12

Betina Olsens lig var delvist mumificere­t og i en tilstand af forrådnels­e, da det blev fundet

døgn efter hendes død.

Jytte Banner udnyttede derudover en stor del af sin taletid til at gennemhull­e den tiltalte polaks udlægning af, hvad der skete før og efter Betina Olsens død.

Den unge håndværker har hele vejen igennem nægtet sig skyldig i drab. Han har forklaret, at Betina Olsen døde af de kvæstelser, som hun – i hans udlægning – pådrog sig under en trafikulyk­ke.

Her skulle den nu afdøde kvindes Suzuki Swift være forulykket med høj hastighed. Parret skændtes, og han førte bilen med op til 180 kilometer i timen efter at have bundet sin kæreste til en nakkestøtt­e, så hun ikke kunne gøre alvor af trusler om at springe ud af fordøren.

Kort efter blev Betina Olsen i sin kærestes udlægning kvæstet, da rebet bristede. Hun blev, har han forklaret, kastet rundt i bilens kabine, men bagefter skulle der ikke have været noget at se på hende.

Først næste morgen i parrets dobbeltsen­g opdagede han, at Betina Olsen var død. I panik undlod han at anmelde det, mens politifolk, familie og venner i næsten to uger ledte efter den eftersøgte kvinde.

Det forløb passer dårligt med statsobduc­ent Jytte Banners undersøgel­se. I retten bekræftede hun, at Betina Olsen døde i en kombinatio­n af slag med stump vold mod hovedet og kvælning ved en kraftig, længerevar­ende omsnøring af hendes hals.

 ?? PRIVATFOTO ?? Betina Olsen, der sidste år blev fundet dræbt og rullet ind i en madras.
PRIVATFOTO Betina Olsen, der sidste år blev fundet dræbt og rullet ind i en madras.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark