Ekstra Bladet

PRISKE ER EN NØDLØSNING I SAMME SAMME SPOR:SPOR:

De De beslutning­er, beslutning­er, der der bliver bliver truffet truffet i i FC FC Midtjyllan­d, Midtjyllan­d, tyder tyder på på en en klub klub med med ekstrem ekstrem topstyring. opstyring. FCMFCM harhar brug brug for for impulser impulser udefra, udefra,

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

Det kom ikke som det store chok for Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting, da Kenneth Andersen pakkede kufferten og stoppede som cheftræner efter ti måneder på posten i FC Midtjyllan­d.

Siden han sagde ja til jobbet midt i oktober sidste år, har han været fejlcastet på posten.

– Kenneth Andersen har på intet tidspunkt følt sig tilpas i rollen som cheftræner. Der er kæmpe forskel på at gå på et ’ beskyttet’ værksted i ungdomsafd­elingen til at stå foran et kamera to- tre gange om ugen. Det kræver en speciel mentalitet, mener Stig Tøfting og uddyber:

– Det har været min klare opfattelse, at Kenneth Andersen ikke har haft den store indflydels­e på tingenes tilstand i FC Midtjyllan­d. Det har ikke været ham, der traf beslutning­en om den uværdige afsked med Jakob Poulsen.

– Det, der foregår i FCM, minder i høj grad om en klub med ekstrem topstyring, mener Stig Tøfting.

Brug for ekstern løsning

Han tror ikke på, at FCM kommer til at spille bedre og mere sprudlende fodbold, fordi der igen- igen er valgt en intern løsning med ansættelse­n af Brian Priske som cheftræner.

– Jeg har svært ved at se, at det spillemæss­ige ændrer sig markant med Brian Priske som cheftræner, fordi han har været en del af miljøet den seneste tid. Brumado vil blive ved med at brænde store chancer, som vi har set i starten af sæsonen, påpeger Stig Tøfting.

Han er af den klare opfattelse, at FC Midtjyllan­d har brug for en ekstern løsning på trænerpost­en, så der kan komme nye impulser til Heden.

– Det er ikke løsningen med en cheftræner fra egne rækker. FCM har brug for impulser udefra. Hvis ikke FCM henter en træner udefra i løbet af efteråret eller til januar, understreg­er det endnu en gang en klub, der er præget af topstyring, fastslår han.

Jeg har svært ved at se, at det spillemæss­ige ændrer sig markant med Brian Priske som cheftræner

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark