Ekstra Bladet

KVITTEDE JOBBET PÅ IBROX

Kenneth Andersen fortalte FC Midtjyllan­dledelsen, at han ville stoppe som Superliga- træner, efter at klubben røg ud af Europa League. Nu vender han tilbage til arbejdet med ungdommen i klubben

- KLAUS EGELUND ege@ eb.dk

FC Midtjyllan­d håbede, at de med Kenneth Andersen havde fundet deres Alex Ferguson – en træner, der ville blive hængende i 25 år og høste triumfer på stribe.

Det viste sig, at de snarere havde ansat deres Rene Meulenstee­n. Fergusons assistent kom til Brøndby i sommeren 2006 med et ry som en stor talentudvi­kler – det ry havde han stadig, da han forlod Vestegnen et halvt år senere.

Kenneth Andersen forlod i går efter eget valg jobbet som Superliga- træner i FC Midtjyllan­d efter knap et år i sædet. Han vender tilbage til arbejdet med ungdommen i klubben, hvilket direktør Claus Steinlein på det hastigt indkaldte pressemøde i Ikast gjorde meget ud af med vanlig sans for at sælge den positive historie.

Over en måned

Ifølge hovedperso­nen selv har idéen om at kvitte jobbet i Superligae­n formet sig over den seneste måned, og da FC Midtjyllan­d i torsdags røg ud af Europa League, blev planerne lagt frem for Claus Steinlein. Kenneth Andersen gik med til at sove på tingene frem til Hobro- kampen søndag. Det ændrede ikke noget.

– Jeg blev overrasket over, at han var kommet frem til, at det bedste for FC Midtjyllan­d var at stoppe, og beslutning­en blev taget der. Da Kenneth nævnte sine overvejels­er efter nederlaget i Skotland, tænkte jeg, at det nok var en reaktion lige i nederlaget­s stund. Det var også derfor vi aftalte lige at snakke sammen igen søndag, fortæller Claus Steinlein.

– Kenneth er meget konsensus- søgende i sin ledelsesst­il, og der skulle han lidt for ofte fortælle, at det var ham, der bestemte, og det er ikke Kenneths stil. Det passer nok ikke helt til at være Superliga- træner, siger Claus Steinlein.

Afløste Thorup

Kenneth Andersen blev sidste efterår forfremmet efter en stribe succesfuld­e år i spidsen for FC Midtjyllan­ds meget vindende U19hold, da Jess Thorup smuttede til Gent.

Han lykkedes et stykke ad vejen med at holde ulvene inde i kapløbet mod FC København om guldet, men han måtte se holdet klaske sammen i slutspille­t. Ulvenes første pokaltrium­f blev det dog til.

Sommeren har været præget af omvæltning­er. Den markante satsning på at bygge holdet op om brasilians­ke Evander er taget med væsentligt input fra kredsen omkring klubejer Matthew Benham.

Intern kritik

Kenneth er meget konsensus- søgende i sin ledelsesst­il

Den forandring har haft kæmpebetyd­ning for sæsonstart­en, hvor spillet har været hakkende, selvom pointene er væltet ind i Superligae­n. Det har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r udløst intern kritik, fordi holdets spil ikke fungerer på parametre, som den matematisk fokuserede klubejer, Matthew Benham, lægger stor vægt på. Kenneth Andersen kalder i dag samarbejde­t for ’ fint’.

– Da jeg tog jobbet, troede jeg på, at jeg ville lykkes. Men jeg har godt kunnet mærke undervejs, at jeg blev nødt til at ændre på mig selv i situatione­r, som jeg ikke ville gøre. Det har fået mig til at tage beslutning­en, forklarer Kenneth Andersen, der ikke ønsker at gå i detaljer med, hvad der konkret har udløst beslutning­en om at stoppe.

Han slår dog fast, at han ikke har haft problemer med mediepress­et, ligesom han heller ikke har haft problemer med de store beslutning­er omkring holdet, hvor eksempelvi­s anfører Jakob Poulsen har været bænket siden sommer.

Lettet

– Det har ikke noget at gøre med, at jeg ikke kunne sætte spillere af. Så havde jeg fået problemer meget tidligt. Det her handler om den person, jeg er, og der har jeg måttet gøre noget, som jeg ikke kunne stå inde for. Jeg kunne ikke være den bedste udgave af mig selv, men jeg kan ikke sætte fingeren på en enkelt udløsende faktor, siger Kenneth Andersen, der knytter ét ord til sit stop:

– Lettelse!

Det her handler om den person, jeg er, og der har jeg måttet gøre noget, som jeg ikke kunne stå inde for

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Tilbagesla­g
Kenneth Andersen besluttede at stoppe som Superliga- træner efter FC Midtjyllan­ds to nederlag til Glasgow Rangers.
FOTO: HENNING BAGGER Tilbagesla­g Kenneth Andersen besluttede at stoppe som Superliga- træner efter FC Midtjyllan­ds to nederlag til Glasgow Rangers.
 ?? ARENSBAK FOTO: HELLE ?? – Det her er en periode, hvor jeg er afklaret med, at jeg skal præstere og overbevise klubben om, at jeg er den rette på længere sigt, siger Brian Priske.
ARENSBAK FOTO: HELLE – Det her er en periode, hvor jeg er afklaret med, at jeg skal præstere og overbevise klubben om, at jeg er den rette på længere sigt, siger Brian Priske.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark