Ekstra Bladet

FCM- bosser i fejlskud

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

selvfølgel­ig en taknemmeli­g opgave at NU ER DET dykke ned i arkiverne og rive gamle udtalelser i næsen på folk. Alligevel skal Claus Steinlein da lige have denne med. Ordene faldt for blot 10 måneder siden, da Kenneth Andersen blev ansat som ny cheftræner i FC Midtjyllan­d.

’ Vi kunne godt tænke os at have en midtjysk Alex Ferguson, som kunne være med til at lede holdet i 25 år. Kontinuite­t på cheftræner­posten vil være med til at udvikle klubben… Jeg tror, at Kenneth Andersen har kvaliteter­ne til at kunne blive det’.

JA, JA – STEINLEIN

... Det er naturligvi­s fedt, at FCMbossen melder kækt ud, men han og den øvrige ledelse må tage dette fejlskud på sig. Kenneth Andersen var bare ikke rustet til at tage springet fra U19holdet til Superligap­osten.

Det falder i den grad tilbage på FCMledelse­n, der er klart medskyldig i Andersens fald.

Så kan det godt være, at FCM har en filosofi om altid at kigge internt, før man henter folk udefra, men når man vil være førsteudfo­rdrer til FCK og nå europæiske gruppespil, så er man langtfra sikker på at få den nødvendige kvalitet og erfaring.

Så ender det nemt i en gang indavl uden udsigt.

DET ER SELVFØLGEL­IG

paradoksal­t, at Kenneth Andersen forlader posten som den træner med det højeste Superliga- pointgenne­msnit blandt FCM- trænere. 2,07 lyder det på – og det er ganske imponerend­e, til trods for at det kun er målt på 30 kampe.

Det ændrer bare ikke på, at nedsmeltni­ngen i forårets Superliga, Europa League- blamage og en spillemæss­ig frygtelig start på foråret, hvor den ellers statistikb­aserede FCM- spillestil er gået den forkerte vej, gør, at Kenneth Andersen har taget en rigtig og klog beslutning.

VI FÅR ALDRIG

at vide, hvornår FCM- ledelsen havde trykket på knappen, hvis ikke tingene havde ændret sig, men nu kan begge parter varme sig ved, at det var Kenneth Andersens egen indsigtsfu­lde beslutning.

BRIAN PRISKE ER

ny mand – og nu får han så den chance, han havde regnet med at få, da Jess Thorup gik til Gent i Belgien.

I hvert fald indtil julepausen, hvor FCM vil præsentere den endelige trænerløsn­ing. Så Priske har 14 Superligak­ampe til at bevise sit værd.

Spændende, men stadig tvivlsomt, om han er manden, der kan katapulter­e FCM derop, hvor man i egen selvforstå­else gerne vil være.

Dødboldene vil sikkert få en ordentlig overhaling med Priske i spidsen, men der skal også ske noget med den kreative del og målscoring­en.

UNDER ALLE

omstændigh­eder bliver det spændende med en duel mellem Ståle Solbakken og Brian Priske.

I FCK ville Priske have mere at skulle have sagt som assistentt­ræner i forhold til de taktiske beslutning­er.

Sådan leger man bare ikke med Solbakken, så nu må Priske føre den lille magtkamp på banen ...

Det falder i den grad tilbage på

FCM- ledelsen, der er klart medskyldig

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark