Ekstra Bladet

NU HÆRGER HELENIU US FOR DE HVIDE

HVID JUBEL: AGF fik en tiltrængt sejr mod et tamt Horsens- hold, der aldrig fik tilkæmpet sig en reel målchance

- pba@ eb.dk

Endelig havde vi også heldet med os

Den strejfende målræv Nicklas Helenius fortsætter med at hærge.

Nu sker det iklædt den hvide AGF- trøje, hvor han var med til at sparke al snak om krise til hjørne.

AGF vandt langt om længe. Det blev til 2- 0 over et meget tamt Horsens- hold.

Det viste sig at være en god ide, at den hårdtpress­ede AGF- træner David Nielsen overrasken­de havde valgt den 28- årige nordjyde til start- 11’ eren på bekostning af topscorer Patrick Mortensen og stortalent­et Alexander Ammitzbøll.

Brød dødvandet

Angriberen, som efter sin storhedsti­d i AaB har været forbi Aston Villa, Paderborn, Silkeborg og senest OB, blev spilleren, som brød dødvandet og bragte AGF foran med 1- 0 i det ekstra minut, som var lagt til 1. halvleg.

Han fik drejet et indlæg ind bag Horsens- målmand Michael Lansing.

Målet var med til at forvandle hjemmehold­et og ikke mindst oplæggeren til målet til 1- 0, den sierraleon­ske angriber Mustapha Bundu.

Sidstnævnt­e var mand for målet til 2- 0, da han efter godt en time bankede bolden i nettet fra kanten af straffespa­rksfeltet.

Senere var Mustapha Bundu og Jakob Ankersen tæt på at gøre det til både 3- 0 og 4- 0, mens Horsens hverken før eller efter pausen havde noget, som kunne kaldes en målchance.

– Endelig havde vi også heldet med os, lød det fra Nicklas Helenius, som ikke betragter AGF’s to andre angribere som konkurrent­er, men som gode holdkammer­ater.

– Vi kan lære af hinanden.

– Selvfølgel­ig er det dejligt at score, men det er en angribers lod, at det går op og ned, forklarede Nicklas Helenius, som allerede søndag havde fået hvisket i øret, at han ville få chancen mod Horsens.

Stadig bundhold

Trods sejren er AGF ifølge tabellen fortsat bundhold, men der er nu kontakt med en stor gruppe af hold.

– Det vigtigste i dag var at få alle tre point, lød det fra Mustapha Bundu, som efter pausen viste mange af de takter, som gjorde ham til forårets spiller hos ’de hviie’.

?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Ud af krisen
Nicklas Helenius havde fået chancen fra start og kvitterede med at score AGF’s første mål.
 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? AGF- træner David Nielsen var svært tilfreds med de tre point.