Ekstra Bladet

Dumoulin skifter til superhold

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

Han vandt Giro d’Italia i 2017, blev nummer to i både Giro d’Italia og Tour de France i 2018, men 2019 har været et skuffende år med exit i Giro d’Italia og en skade, der stoppede Tour de France- deltagelse­n.

Nu tager den 28- årige hollandske stjerneryt­ter Tom Dumoulin konsekvens­en og bryder kontrakten med sit hold, Team Sunweb, der ellers havde kontrakt med ham til udgangen af 2021.

Ifølge hollandske De Telegraaf skifter Dumoulin på en treårig aftale til Jumbo-Visma.

– Sammen med Primoz Roglic og Steven Kruijswijk kommer han til at jagte sin store drøm i de kommende år: Sejr i Tour de France, lyder det i avisen.

– Med tilgangen af Dumoulin bliver det hollandske hold i stand til at konkurrere med britiske Team Ineos, lyder det.

Sprækker i forholdet

Dumoulin har allerede bekræftet sin exit fra Team Sunweb.

I går var De Telegraaf ude og spekulere i, hvad der sendte Dumoulin væk fra Sunweb.

– I løbet af de sidste to sæsoner udviklede der sig sprækker i forholdet mellem Dumoulin og Team Sunwebs ledelse, skriver avisen.

– Somme tider handlede det om små ting, men i stigende grad var der grundlægge­nde meningsfor­skelle. Dumoulin var ikke tilfreds med Sunwebs transferpo­litik og investerin­ger i forbedring­er af knæskaden, han pådrog sig i Giroen, lyder det.

Dumoulin har kørt for Sunweb- holdet siden skiftet til profession­el i 2012, hvor holdet først hed Argos- Shimano og siden Giant- Shimano og Giant- Alpecin og nu altså Team Sunweb, men nu er det altså slut med Dumoulin på holdet.

Udover resultater­ne i de store etapeløb har Dumoulin også sølv ved OL i enkeltstar­t i 2016, og VM- guld i enkeltstar­t året efter, mens det blev til sølv sidste sæson.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Tom Dumoulin forlader Team Sunweb, som han har kørt for siden 2012.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Tom Dumoulin forlader Team Sunweb, som han har kørt for siden 2012.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark