Ekstra Bladet

Kommunen: Det skal vi rette op på

-

Thisted Kommune besluttede 21. august at forlænge brugen af stofsele til Kamma frem til 21. oktober. Men det er slut nu efter Ankestyrel­sen afgørelse.

Hidtil har kommunen nægtet at udtale sig i den konkrete sag. Ekstra Bladet har derfor først forsøgt at ringe direkte op til borgmester Ulla Vestergaar­d ( S) og efterfølge­nde sendt en mail. Den har hun dog sendt den videre til direktør for Beskæftige­lse, Social og Sundhed Lone Becker.

Borgerne skal være trygge

Men hun vil heller ikke kommentere Kammas sag:

– Vi må ikke kommentere på den konkrete sag, men generelt set retter vi os altid efter de afgørelser, som Ankestyrel­sen måtte komme med til Thisted Kommune, hvorefter vi selvfølgel­ig orienterer vores medarbejde­re, skriver hun i en mail.

Ekstra Bladet har spurgt kommunen, også om man kan forsikre, at der ikke er brugt stofseler til andre ældre imod reglerne. Hertil svarer Lone Becker:

– Vi kan samtidigt garantere, at der ikke er brugt stofseler i hele 2018 i Thisted Kommune, ligesom der i 2019 kun er brugt sele i et enkelt tilfælde.

Generelt retter vi os altid efter afgørelser

I et opfølgende spørgsmål om, hvordan hun har det med, at Thisted Kommune har anvendt stofseler i strid med reglerne, erkender Lone Becker, at kommunen har handlet forkert.

– Det er selvfølgel­ig en klar ambition for Thisted Kommune, at borgere og deres pårørende kan føle sig trygge i vores tilbud. Det har vi ikke formået i denne sag, og det skal vi rette op på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark