Ekstra Bladet

ELLEMANN MÅTTE UNDSKYLDE

Venstres nyvalgte formand hånede Socialdemo­kratiets finansordf­ører, Christian Rabjerg Madsen

- JONAS SAHL KRISTIAN B. LARSEN sahl@ eb.dk; kbl@ eb.dk

Jakob Ellemann- Jensen er den store kanon p. t. i dansk politik, som netop har overtaget posten som Venstres formand, fordi ingen turde tage kampen op imod ham og hans velsmurte tungebånd.

Christian Rabjerg Madsen derimod er forholdsvi­s ukendt finansordf­ører for Socialdemo­kratiet i gang med sin anden valgperiod­e.

Det kan måske give svaret på, hvorfor nogle er blevet ministre, og nogle ikke er blevet det

Statusfors­kellen på de to politikere kunne med andre ord ikke være meget større.

Ikke desto mindre valgte Jakob Ellemann- Jensen at sparke gevaldigt nedad mod Christian Rabjerg Madsen under dagens åbningsdeb­at i Folketinge­t.

Tydelig stolt

Venstre- formanden hånede direkte Christian Rabjerg Madsen, fordi han blev forbigået, da Mette Frederikse­n skulle sætte sit ministerho­ld.

– Det kan måske give svaret på, hvorfor nogle er blevet ministre, og nogle ikke er blevet det, buldrede Vformanden fra talerstole­n og knækkede efterfølge­nde knejsende med nakken. Tydeligt stolt af sin skarpe bemærkning.

Dygtig kollega

Årsagen til Ellemanns sviner var, at Christian Rabjerg Madsen formastede sig til at spørge Jakob Ellemann- Jensen, hvorvidt Venstre stadig vil nedlægge regionerne.

På Twitter og i Folketings­alen stemplede Christian Rabjerg Madsens partifælle, retsordfør­er Jeppe Bruus, V-formanden som ’ arrogant’.

Jakob Ellemann- Jensen fik da også hurtigt kolde fødder.

– Jeg skal beklage, hvis mit svar før til Christian Rabjerg Madsen forekom arrogant. Jeg vil sige, at jeg selv har været i den situation i årevis ikke at være blevet udpeget til minister, før jeg blev det. Og jeg er sikker på, at det samme sker på Christian Rabjerg Madsen på et tidspunkt. Han er en dygtig kollega.

Venstre- formanden har også rettet en direkte undskyldni­ng til Christian Rabjerg Madsen.

– Jeg synes, at Ellemanns kommentar siger mere om ham end om mig. Ellemann gav mig en undskyldni­ng, som jeg har taget imod. Dermed er sagen vand under broen for mig, siger Christian Rabjerg Madsen.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En smutter
Jakob Ellemann-Jensen fik flere gange salen til at grine under åbningsdeb­atten, men en gang gik det galt.
FOTO: JENS DRESLING En smutter Jakob Ellemann-Jensen fik flere gange salen til at grine under åbningsdeb­atten, men en gang gik det galt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark