Ekstra Bladet

Mand anholdt for drab

Pågrebet efter internatio­nal efterlysni­ng – pædagog på plejecente­r fundet myrdet i lejlighed i Hillerød

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

En mand blev i går eftermidda­g anholdt i Tyskland for drabet på en 63- årig kvinde i Hillerød.

Kvinden blev fundet dræbt i sin bolig på Møllebakke­n tirsdag morgen. Hun var dræbt med stump vold og knivstik på et tidspunkt mellem søndag og tirsdag morgen.

Fundet af den døde fik politiet til at efterlyse en 63årig mand fra Nordsjælla­nd, som onsdag blev fremstille­t in absentia i grundlovsf­orhør sigtet for manddrab og internatio­nalt efterlyst.

I går klokken 13.04 klappede fælden om den mistænkte, som blev anholdt ved Kruså tæt på den dansk- tyske grænse af tysk politi.

Det er uklart, hvad motivet til drabet er. Kvinden arbejdede som pædagog på Plejecente­r Skanselyet, og Hillerød Kommune har iværksat krisebered­skab.

Psykologhj­ælp

– Vi har altid et beredskab klar, når der sker noget, der berører borgere og medarbejde­re, siger afdelingsl­ederen for ældre- og sundhedsom­rådet i Hillerød Kommune, Hella Obel.

– Det første, vi gør, er at være til stede rent ledelsesmæ­ssigt, så alle, der har brug for at snakke enten på den ene eller anden måde, kan få delt de tanker, man nu engang har, siger afdelingsl­ederen, som understreg­er, at hun udtaler sig på et helt overordnet niveau om kommunens krisebered­skab i forbindels­e med voldsomme hændelser.

– Så har vi også muligheden for at tilbyde individuel­le eller fælles samtaler hos en psykolog. Vi kan jo ikke definere, hvad der er voldsomt for den enkelte, men når noget påvirker arbejdspla­dsen, sætter vi ind med forskellig­e tilbud, fortsætter hun.

Lagde blomster

Hvordan den dræbte pædagogs kolleger bearbejder tabet, kan Hella Obel ikke oplyse.

Onsdag mødte en af den dræbtes gamle venner op ved hendes bopæl for at lægge en buket røde roser foran hendes dør. – Det er sgu altid de søde, sådan noget går ud over. Hun var en rigtig sød kvinde og et rart menneske, fortalte manden, der ønskede at være anonym.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? En buket blomster ved den dræbte kvindes hoveddør – nu er en mand anholdt i sagen.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN En buket blomster ved den dræbte kvindes hoveddør – nu er en mand anholdt i sagen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark