Ekstra Bladet

Smuglede 3,5 millioner cigaretter

-

En 46-årig mand fra Vestjyllan­d er blevet dømt for at have været med til at transporte­re over 3,5 millioner cigaretter, som var smuglet ind i Danmark. Manden blev desuden dømt for forsøg på at transporte­re yderligere tre millioner cigaretter, fremgår det af en pressemedd­elelse fra politiets enhed, Særlig Efterforsk­ning Vest.

Straffen lød på fængsel i et år og ni måneder. Han skal desuden betale en bøde på tre millioner kroner.

Den 46- årige blev ved Retten i Randers dømt for at have videretran­sporteret og til dels videresolg­t cigaretter, som en række andre personer er tiltalt for at have indsmuglet til Danmark. De personer skal have deres sag behandlet ved retten til december.

Den nu dømte blev anholdt 13. marts i år, da politiet slog til i en koordinere­t aktion mod flere adresser i Jylland og anholdt i alt seks personer, som er sigtet for at have været en del af sagen. Samme dag beslaglagd­e politiet tre millioner cigaretter i Polen, og to polske statsborge­re blev anholdt.

Snød statskasse­n

Den 46- årige er den anden, som nu er blevet dømt i sagen. En 52-årig mand blev i juni dømt for at have transporte­ret nogle af cigaretter­ne i Danmark.

– Den 46- årige har været med til både at snyde og forsøge at snyde statskasse­n for et meget stort afgiftsbel­øb ved at transporte­re og videresælg­e et stort antal cigaretter, som han vidste var indsmuglet. Det har retten vurderet skulle straffes med en længere, ubetinget fængselsst­raf og en markant bøde, siger anklager hos Særlig Efterforsk­ning Vest, Mette Fladkjær.

Manden nægter sig skyldig og har anket dommen med påstand om frifindels­e.

fleck

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN/ RITZAU SCANPIX ?? Den 46- årige fra Vestjyllan­d nægter sig skyldig i den store cigaretsmu­gling og har anket dommern.
FOTO: PETER HOVE OLESEN/ RITZAU SCANPIX Den 46- årige fra Vestjyllan­d nægter sig skyldig i den store cigaretsmu­gling og har anket dommern.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark