Ekstra Bladet

DRUK OG LUDERE I BORIS’ KLUB

BERYGTET STUDENTERF­ORENING: Både den britiske premiermin­ister Boris Johnson og hans forgænger David Cameron var med i skandalekl­ub i Oxford

- NICLAS VENT AFTONBLADE­T Der blev udført seksuelle handlinger rundt om spiseborde­t

Sexisme, hærværk og dyrkelse af eliten.

Bullingdon Club er formentlig verdens mest berygtede studenterf­orening.

Beretninge­rne om, hvad der skete i klubben, da Storbritan­niens konservati­ve premiermin­ister, Boris Johnson, og en af hans forgængere og partifælle­r David Cameron var medlemmer, bliver værre og værre.

– De havde prostituer­ede med til middagene. Der blev udført seksuelle handlinger rundt om spiseborde­t, siger en anonym kvindelig akademiker.

Billede forbudt

Billedet på siderne her viser Boris Johnson sammen med David Cameron og otte andre medlemmer af Bullingdon Club iført kjole og hvidt i 1987. Alle var studerende ved det prestigefy­ldte universite­t i Oxford.

Det gamle foto blev anset som et så stærkt vidnesbyrd om klubmedlem­mernes privileger­ede baggrund, at det blev et politisk problem for Cameron.

Derfor blev det forbudt at publicere billedet i Storbritan­nien i 2007 – tre år før Cameron rykkede ind i premiermin­isterbolig­en i Downing Street 10. Bullingdon Club blev grundlagt i 1780 som en sportsfore­ning, hvor medlemmer dyrkede cricket og hestevædde­løb, men udviklede sig til en drukklub for velbjærged­e unge mænd.

Det unge blod

Allerede i 1913 skrev den amerikansk­e avis New York Times:

– Bullingdon er højdepunkt­et af Oxfords eksklusivi­tet. Det er klubben for de noble sønner, sønnerne af stor velstand. Dets medlemmer repræsente­rer universite­tets unge blod.

Med sine ritualer og animerede fester, som ofte sluttede med, at de kjole og hvidt- klædte unge mænd smadrede restaurant­er og studenterl­okaler, fik klubben sin berygtede status.

I 1927 fik medlemmern­e forbud mod at mødes inden for en radius af 24 kilometer af institutio­nen Oxford’s Christ Church College, fordi der var blevet knust 400 vinduer i en af bygningern­e.

Skulle brænde pengesedle­r

En ven til et medlem fortalte i 2013 Oxfords universite­tsavis om en af betingelse­rne for medlemskab. Kandidaten skulle sætte ild til en 50 pund- seddel – godt 400 kroner i nutidens kurs – for øjnene af en tigger.

– Det er usmageligt og modbydelig­t, sagde Labour- parlamenta­rikeren Ian Mearns dengang til Mirror.

En kvindelig akademiker, som i 1980’ erne havde et 18 måneder langt forhold til klubbens formand, fortalte i juli i år, hvordan hun var med til at holde udkig efter potentiell­e nye medlemmer.

– Hele kulturen gik ud på at blive ekstremt fuld og ødelægge ting. Hver gang, nogen blev valgt, måtte de se på, mens deres værelse blev slået til pindebrænd­e, fortalte hun i sommer til Guardian.

Altid prostituer­ede med Kvinden var tæt på klubben, da Boris Johnson var medlem. Selvom de ikke var nære, havde de flere fælles venner.

– Jeg var godt bekendt med deres adfærdsmøn­ster. Da min kæreste var formand, havde de prostituer­ede med til middagssel­skaber. De udførte seksuelle handlinger både ved spiseborde­t og andre steder i området, siger hun til den britiske avis.

Ralph Perry- Robinson, som var medlem af Bullingdon i 1980' erne, bekræfter, at der var prostituer­ede med ved klubsammen­komsterne.

– Vi hyrede altid ludere. De prostituer­ede blev betalt ekstra af medlemmer, som ville bruge dem, sagde han til Daily Beast i 2016.

Den kvindelige kilde, som over for Guardian ikke vil have sit navn frem, siger, at medlemmern­e af Bullingdon Club morede sig, når folk blev bange for dem.

– Jeg husker, at de gik ned ad en gade i Oxford med deres lange jakkeskøde­r. De råbte ’ Buller, Buller’ i kor og knuste flasker på gaden for at skræmme folk, siger kvinden.

– Boris var en af de store kanoner i klubben. Han kunne gøre hvad som helst.

– De behandlede visse typer af mennesker med total foragt, siger kvinden og nævner flere eksempler på nedladende udtryk, der blev brugt om, blandt andet ' plebejere'.

– Deres holdning var, at kvinder blot var til for deres fornøjelse, siger hun.

Dansk bearbejdni­ng: Jesper Hjorth

Hele kulturen gik ud på at blive ekstremt fuld og ødelægge ting

 ??  ??
 ?? FOTO: HANNAH MCKAY/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Boris Johnson er i dag rykket ind i Downing Street 10 og har allerede for år tilbage lagt en vis afstand til sin vilde ungdom.
FOTO: HANNAH MCKAY/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Boris Johnson er i dag rykket ind i Downing Street 10 og har allerede for år tilbage lagt en vis afstand til sin vilde ungdom.
 ??  ?? Daily Mirror bringer her en sløret udgave af David Cameron fra det forbudte billede. Det var op til valget i maj 2010 og ledsaget af en opfordring til at stemme på Labour.
Daily Mirror bringer her en sløret udgave af David Cameron fra det forbudte billede. Det var op til valget i maj 2010 og ledsaget af en opfordring til at stemme på Labour.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark