Ekstra Bladet

Milde i varmen

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Wilco

Ode to Joy (dBpm/ Warner)

På Christiani­a for nylig beviste Wilco, at de stadig er et af klodens allerbedst­e livebands.

Ved den lejlighed spillede sekstetten fra Chicago en stribe nye numre fra ’ Ode to Joy’, der nu understreg­er indtrykket af, at d’herrer ikke længere laver essentiell­e album.

Men derfor kan man jo godt udsende spændende skiver, og det er ’ Ode to Joy’ bestemt.

Siden Wilcos afklarede hovedværk ’ Sky Blue Sky’ fra 2007 har det omskifteli­ge orkester famlet forgæves efter en ny retning. Det lykkedes endelig denne gang, men gruppens 11. studiealbu­m er helstøbt uden at være helt overbevise­nde.

Forrykt verden

Jeff Tweedys ensemble genopfinde­r diskret sig selv på delikat og nænsom vis med underdreje­de sange, der resonerer med den humanitet, som er blevet et adelsmærke for bandet i en forrykt verden.

Tweedys følelsesmæ­ssige intelligen­s og status som en af rockens sande antihelte kommer til sin ret på det godhjerted­e materiale, men den minimalist­iske lydkulisse udnytter slet ikke Wilcos blændende musikalite­t.

Vokser langsomt

’ Ode to Joy’ lyder nærmest som et demobånd eller endnu en soloplade fra frontmande­n, der kun glimtvis giver plads til bandets to mageløse ekvilibris­ter, trommeslag­er Glenn Kotche og leadguitar­ist Nels Cline.

Tweedys sangskrivn­ing er repetitiv og glødende, men af og til brænder melodier igennem på opsvingsag­tige ’ Everyone Hides’ og ’ Love Is Everywhere ( Beware)’.

De nye sange føltes små i Den Grå Hal, men de vokser langsomt på ’ Ode to Joy’, der ikke desto mindre er en relativt lille plade fra et stort band.

 ?? PR- FOTO ?? Wilcos 11. studiealbu­m er helstøbt uden at være helt overbevise­nde.
PR- FOTO Wilcos 11. studiealbu­m er helstøbt uden at være helt overbevise­nde.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark