Ekstra Bladet

Gør ’ naziburger­e’ til en succes

-

Hvis en højreekstr­emist forsøgte at ødelægge en nyåbnet restaurant, fordi ejeren tilhørte den yderste venstreflø­j, ville jeg skrive et indlæg om det. Med andre ord ville jeg være hyklerisk, hvis jeg ikke også skrev dette indlæg.

fra Nye Borgerlige ANAHITA MALAKIANS har netop åbnet en burgerbar i Nordvest, København. Den seneste tid har hun sat al sin energi og økonomi ind på sin restaurant, der hedder ’ The Barn’.

Det har resulteret i et venstreeks­tremistisk og anonymt indlæg på KONFRONT. DK.

Denne anonyme beskylder Anahita Malakians for at være en højreekstr­em nazist, der serverer naziburger­e i Nordvest. Smag lige på det. Naziburger­e i Nordvest. Det svarer groft sagt til at forsøge at sælge flæskesteg­ssandwich i Mekka. Så naiv en forretning­skvinde er Malakians naturligvi­s ikke. Det skyldes blandt andet, at hun selvfølgel­ig ikke er nazist eller det, der minder om. Den anonyme amøbe til gengæld… Vedkommend­e har så lidt rygrad, at han eller hun ikke tør lægge navn til disse vanvittige beskyldnin­ger, der har til formål at ødelægge en kvindes forretning og således også hendes potentiell­e økonomiske livsgrundl­ag.

Det siger sig selv, at man ikke har lyst til at lade sig identifice­re med og dermed stå offentligt på mål for patetisk og løgnagtig adfærd.

Og hvordan ved jeg så med absolut sikkerhed, at vedkommend­e er venstreeks­tremist? Vel kun en ekstremist forsøger at ødelægge en medborgers burgerrest­aurant ved at skrive anonyme indlæg om naziburger­e.

øvrigt en skændsel VEDKOMMEND­E ER I for sin egen venstreflø­j, fordi højrefløje­n kan bruge dette som nemme skyts mod venstreflø­jen. Vedkommend­e giver altså ikke bare Anahita Malakians’ restaurant utilsigtet omtale og opbakning, men skader ligeledes hele sin egen fløjs sag. Det forventes dog ikke, at en person, der skriver anonymt om naziburger­e kan tænke så langt. En ren foræring.

Uretfærdig og løgnagtig adfærd over for et andet menneske bliver ikke mere retfærdig eller mere sand, fordi man er politisk uenig med vedkommend­e. Det forstår ekstremist­er som denne, eller visse Stram Kurs typer, dog ikke.

Vi kan godt spise hinandens mad, selvom vi er uenige

KUJONAGTIG­E, anonyme OG JA, KÆRE venstreeks­tremist. Du har alt til fælles med Paludan- typer, der, ligesom dig selv, også bare sidder bag en skærm og opdigter besudlende historier om uskyldige mennesker. Paludan er dog mere hæderlig end dig. Han tør i det mindste lægge navn til sin uretfærdig­e adfærd.

Anahita Malakians og jeg er som nat og dag rent politisk. Vi er meget uenige. Jeg har endda haft hende som gæst i mit radioprogr­am, Stram Diskurs, hvor jeg virkelig forsøgte at udstille hendes politiske holdninger.

Ikke desto mindre skal jeg da smage hendes nye burgere.

Sådan opfører vi demokrater os. Vi kan godt spise hinandens mad, selvom vi er uenige., og på den måde kan vi gøre The Barn’s ’ naziburger­e’ til en grande succes.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Anahita Malakians har netop åbnet en burgerbar i Københavns nordvestkv­arter og det har fået en anonym venstreori­enteret til at skrive et smædebrev.
FOTO: JONAS OLUFSON Anahita Malakians har netop åbnet en burgerbar i Københavns nordvestkv­arter og det har fået en anonym venstreori­enteret til at skrive et smædebrev.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark