Ekstra Bladet

TJEKKET TOGT I SVERIGE

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

noget land, vi har krydset DER ER IKKE klinger med som Sverige.

Siden 1500- talet er krigene talrige og dysterne på krudt, kugler, kårer og sværd har stort set altid drejet sig om adgangen til Øresund.

Sådan var det måske ikke helt i gårsdagens brag, der i den første af to kampe skulle afgøre, hvem der er Nordens største og bedste.

sige: Kniven VAR drejet helt LAD OS BARE ind i Malmø- holdet, der blødende stod på randen af Europa League- knockout, mens FCK kunne tage et kæmpeskrid­t mod videre avancement fra gruppen.

Sådan så det ud i pausen, hvor Ståle Solbakken specielt kunne takke to danskere for, at FCK kunne gå til pausen med en 1- 0- føring. Eller rettere, tre danskere.

aflevering indenom FOR RASMUS FALKS

Søren Rieks, der fik sendt en velspillen­de Guillermo Varela, var fremragend­e.

Rieks blev fanget på flade fødder, men den helt store hjælp kom naturligvi­s fra Lasse Nielsen, der kurede Varelas indlæg ind i kassen for næsen af Michael Santos.

Malmø stoppet DESVÆRRE FIK blødningen med Markus Rosenbergs header, hvor han i manglende koordinati­on mellem Victor Nelsson og Andreas Bjelland fik det halve af Skåne at boltre sig på – og helt upresset styre bolden i mål.

1- 1 var i det store hele et retfærdigt resultat – og Ståle Solbakkens togt over Øresundsbr­oen togt var altså nogenlunde succesfuld­t.

hverken kronjuvele­rne, MÅSKE VAR DET prinsessen eller det halve kongerige FCK kunne tage med hjem til København, men det var med et resultat, der hjælper gevaldigt på udsigten til europæisk fodbold efter julepausen.

Nu deler FCK førsteplad­sen med Dynamo Kiev i gruppen – og det er ganske tilfredsst­illende efter de to første kampe.

af sang i gaDER VAR MASSER derne – og gang i sagerne i Malmø centrum inden kampstart.

Den stemning på blev bragt med ind på stadion, men trods masser af intensitet kampen igennem, var det to velorganis­erede hold med masser af respekt for hinanden – og lysten til at blotte sig var også beskeden.

Jo, Malmø forskrække­de FCK i slutminutt­erne, men uden at blive rigtigt farlige.

andre ord en profession­el DET VAR MED omgang af FCK – og Ståle Solbakken kan være godt tilfreds med udbyttet. Også, at han fik set en Guillermo Varela spille en af sine absolut bedste kampe for FCK.

Victor Fischer ved at udTIL GENGÆLD ER vikle sig til et sandt mysterium for FCK – og man kan næsten få ondt af Fischer, der i store dele af sidste sæson brændte Superligae­n fuldstændi­g af.

Nu lykkes han sjældent med driblinger, indlæggene er flosset og selv helt banale aflevering­er virker rustne.

Man kan bestemt ikke beskylde Viktor Fischer for ikke at prøve. Totalt engageret, han prøver ubønhørlig­t og endda med et helt uvirkeligt overskud til at også at irettesætt­e holdkammer­ater, når de kvajer sig.

Men altså, uden det drive, den frækhed i spillet – og den målfarligh­ed, der var skrevet med neon ud for Viktor Fischers navn i sidste sæson.

Victor Fischer er ved at udvikle sig til et sandt mysterium for FCK – og man kan næsten få ondt af Fischer

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark