Ekstra Bladet

SENÅKE KOST

FCK var i kæmpe problemer, men fik alligevel et point med hjem fra Malmø – uden at score selv

- Mads Glenn Wehlast mgw@ eb.dk Tariq Mikkel Khan foto@ eb.dk Jan Kjeldtoft toft@ eb.dk

MALMØ ( Ekstra Bladet): Resultatmæ­ssigt fremragend­e. Spillemæss­igt småsløjt. Men FC København red stormen af i Malmø og gaflede et point med hjem over Øresund, og den høst kan de vist være pænt tilfredse med på en aften, da mildt sagt ikke meget lykkedes for de sortklædte københavne­re.

1- 1 er et finere afkast af de spillemæss­ige investerin­ger i de 90 minutter, end grosserern­e med FCK- aktier normalt får udbetalt i udbytte over en sæson på børsen.

Lange, upræcise aflevering­er og boldtab i et væk

Tristesse

Små glimt af genialitet kan råde bod på megen tristesse – og det sidste var der rigeligt af i et hårdt slag i Malmø, hvor Ståle Solbakken gentagne gange trampede så rasende i græsplænen, at man var helt nervøs for, at skindet skulle sprække, og nordmanden­s krop forsvinde ind på banen.

Hudløs!

Ikke én afslutning inden for rammen fra nogen af holdene inden pausen. Knap nok afslutning­er overhovede­t. Og så valgte Zeca langt inde i første halvlegs overtid lige at udnytte en skadespaus­e til Søren Rieks ved at åbne på tværs til Rasmus Falk.

Fynboen stak den hidsigt spurtende Varela, der tonsede ned mod de højtsyngen­de, himmelblå fans, sendte en flad bold mod fjerneste stang og bum!

Uheldig dansker

Ind i kuglen kurede dagens mest uheldige dansker. Lasse Nielsen – presset heftigt af Michael Santos – passerede Johan Dahlin, og så blev der fand’me stille i den ende af stadion. De nærmest uhyggeligt sortklædte FCK- fans i den anden ende åbnede til gengæld en fest.

Det er pænt udbytte at føre 1- 0 – uden at have haft en afslutning…

Indtil da var vi ikke i nærheden af at være vidner til fodboldens svar på trebande karambole inde på grønsværen. Uden for stadion var timerne op til kampen heftige, men de marcherend­e FCK- fans blev dog gelejdet ind på stadion uden blodsudgyd­elser i nævneværdi­g grad.

Blodet flød

Blodet flød til gengæld fra næsen på Malmøs lille Iniesta – Anders Christians­en – og der var andre, der måtte tage stående og især liggende tælling i et panserslag af dimensione­r. Afsindigt mange afbrydelse­r af spillet i en halvleg, hvor holdene var låst fuldstændi­g fast i hinanden og ikke magtede at bryde ud.

Lange, upræcise aflevering­er og boldtab i et væk. Kulissen på det imponerend­e stadion hinsidan var langt flottere end det, alle var kommet for at se.

Den københavns­ke fest fes hurtigt ud. Markus Rosenberg – hvem ellers – blev først vædret i et løb ind i feltet, men inden det brølstærke krav om straffe forstummed­e, var han oppe igen, højest, og headede Jo Inge Bergets perfekte flanke fra venstre ind til udligninge­n sølle ti minutter efter pausen.

Så kørte de skånske schlagere igen!

Listigt hovedstød

Karl- Johan Johnsson måtte ti minutter senere strække samtlige fibre til det yderste for at fiste et listigt hovedstød fra Jo Inge Berget væk fra den lange krog i en halvleg, hvor værterne måtte undvære AC, der blev skadet i forbindels­e med udligninge­n.

Men Malmø- offensiven var meget ivrig efter at komme ned mod deres egne, larmende fans, og Marcus Antonsson blev ellers serviceret pænt af Markus Rosenberg – men hamrede kuglen over i retning mod hjørneflag­et.

Malmø pressede voldsomt i slutfasen, uden man kan påstå, de ligefrem vadede i store chancer – men de havde dog nok til at afgøre den skandinavi­ske rivaldyst. FCK kan lige øre- sunde sig lidt.

Det går løs igen i Brøndby søndag kl. 14!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark