Ekstra Bladet

Derfor røg Arnesen ud

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

Livet som træner kan være kortvarigt, men det kan tilværelse­n som teknisk direktør også.

Det måtte Frank Arnesen sande i går, da han blev sparket ud i Anderlecht efter under ti måneder på posten i den belgiske storklub.

Elendig sæsonstart

De tre seneste jobs har Arnesen haft under ét år. I ukrainske Metalist Kharkiv var han blot én måned, siden var han kun ni måneder i PAOK Saloniki i Grækenland. Og nu senest i Anderlecht, hvor han blev ansat 20. december sidste år og fyret 3. oktober.

Fyringen af Frank Arnesen er en konsekvens af den elendige sæsonstart, som den belgiske storklub har fået i sæsonen. Men det sker formentlig også som en konsekvens af alt for mange ledere i den sportslige sektor til at udpege retningen for klubben for fremtiden.

Med blot seks point efter ni kampe er Anderlecht kun tre point fra jumboplads­en.

Anderlecht har både haft Frank Arnesen som teknisk direktør og en sportsdire­ktør i Michael Versuchuer­en.

Samtidig tiltrådte Vincent Kompany som spillende cheftræner i sommerpaus­en og på den måde har Anderlecht befundet sig i en situation, hvor det har været svært at finde en retning for den vej, klubben skulle bevæge sig. Derudover har behovet for både en sportsdire­ktør og en teknisk direktør formentlig været til at overse.

Hyrer rutineret træner

I takt med fyringen af Frank Arnesen har Vincent Kompany også fået en støttepæda­gog ind for at hjælpe ham til at få Anderlecht på rette kurs.

Klubben har hyret Frank Vercautere­n som ny cheftræner, mens Kompany fortsætter i en rolle som spillende manager. Dog bliver det 62- årige Frank Vercautere­n, der står med ansvaret på kampdagene.

– Vincent Kompany fortsætter med at udforme vores spillestil og vision for Anderlecht. Med Frank Vercautern får vi en rutineret træner, som kan tage ansvaret i kampene, siger sportsdire­ktør Michael Versuchere­n til klubbens hjemmeside.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Frank Arnesen fik under ét år i stolen som teknisk direktør i Anderlecht – Frank Vercautere­n bliver ny cheftræner.
FOTO: KENNETH MEYER Frank Arnesen fik under ét år i stolen som teknisk direktør i Anderlecht – Frank Vercautere­n bliver ny cheftræner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark