Ekstra Bladet

Et endeløst mareridt

-

Ekstra Bladet er i besiddelse af flere hundrede sider af Kammas journaler, hvori det fremgår, at hun i mange af døgnets timer har ligget spændt fast med en stofsele siden slutningen af maj måned.

Heri fremgår det også, at hun flere gange dagligt har forsøge at komme ud af den sele, som Ankestyrel­sen nu slår fast har været brugt ulovligt.

Her er et eksempel på Kammas dag 1. august i år:

Kl. 8.45: Kamma ses med motorisk uro, forsøger at tage sele af og fjerne sengehest- overtræk. Kl. 10.50: Kamma udtrykker verbalt om hjælp til at komme af med selen. Kl. 13-15: Kamma udviser, både verbalt og nonverbalt, i dette tidsrum flere gange, at hun vil have hjælp til at få selen af, og hun forsøger på at rejse sig. Kl.15-17: Kamma udviser motorisk uro i dette tidsrum, hvor hun vil op at gå, og forsøger at fjerne selen.

Spændt fast i skidt

Ifølge Thisted Kommune sker fikseringe­n for at forhindre Kamma i at falde ud af sin seng og kørestol, efter at hun har fået det ene ben amputeret.

De pårørende har hele tiden ment, kommunen bør bruge fast vagt i stedet for fiksering.

Blandt andet fordi Kamma er ked af at være i bælte og ofte ligger spændt fast i sengen, mens den er fuld af urin og afføring.

Eksempelvi­s står der i hendes journal:

’ Kamma er kommet af med en meget stor grødet aff. ( afføring, red.) 5.25 i hele sengen, natkjole og hele kroppen (..) har siddet fast inde hos hende da hun ikke kunne få bælte på igen da det var smurt ind i aff.’

’ Kl. 8.15. mødes K. liggende i sengen, hvor hun har aff. og har krøllet bleen sammen, er meget svedig og forkommen.’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark