Ekstra Bladet

SLADDEREN GØRONDT

MISTEDE 18-ÅRIG SØN I ULYKKE: Emil Dyremose blev dræbt i en tragiskuly­kke efter en fødselsdag­sfest

- LINETTE K. JESPERSEN Linette@ eb.dk

Emil Dyremose drak sig aldrig sanseløst beruset, og den 18- årige gymnasieel­ev var typen, der altid var i kontrol med sig selv.

Men 10. august i år var alting anderledes, end det plejede at være.

Det gør rigtig ondt som forælder, når man sidder tilbage med et kæmpe savn og ved, at alt det, du læser, slet ikke stemmer overens med den gode dreng, han var

Her får han drukket mere, end han plejer, og forlader en 18-års fødselsdag­sfest til fods med en promille på 1,83, selvom han skulle have sovet hos en kammerat.

Første gang for alt

På Nyborgvej ved Refsvindin­ge på Fyn går noget galt, så han ender med at ligge med brystet og hovedet på vejen og resten af kroppen på cykelstien. Måske er han snublet.

Kort efter klokken 23 bliver han påkørt og dræbt af en personbil med en kvinde bag rattet.

– Det var selvfølgel­ig et chok. For han var altid i kontrol, og når vi har hentet ham, har han aldrig været så fuld, at han ikke kunne styre det. Men der er en første gang for alting, og det var åbenbart første gang for ham, fortæller Emils mor, Fie Dyremose.

Mor, hvorfor siger de sådan

Hendes søns død har efterladt en verden i grå nuancer for Emils forældre og tre søskende.

Og samtidig har de skullet levet med sladder i byen og kommentare­r på sociale medier om, at Emil selv havde lagt sig midt på vejen, at han havde diabetes, at han selv var ude om det, og at unge mennesker ikke kunne styre deres alkoholfor­brug og drak hjernen ud hver weekend.

– Det er sådan noget, der gør rigtig ondt som forælder, når man sidder tilbage med et kæmpe savn og ved, at alt det, du læser, slet ikke stemmer overens med den gode dreng, han var. Min søn på ti læste også nyhederne i dagene efter og kom og sagde: Se, hvad de skriver. Hvorfor siger de sådan om Emil, fortæller Fie Dyremose og fortsætter:

– Folk skriver også, hvorfor har forældrene ikke hentet ham? Tro mig, jeg har altid hentet ham. Jeg har altid passet på ham. Han skulle hjem og sove hos en kammerat. Og han var ikke en dreng, der tog chancer, siger hun.

Hun har valgt at skrive et langt opslag på Facebook, hvor hun opfordrer folk til at tænke sig om. I forhold til dem og andre mennesker, der har mistet på samme tragiske måde. Hun uddyber til Ekstra Bladet:

– Jeg sagde i en tale til Emil til bisættelse­n, at jeg ville passe på ham selv i døden, og jeg føler, at det er det, jeg gør nu. Sørger for, at han får det korrekte eftermæle.

– Hvorfor er det vigtigt for dig, hvad andre siger?

– Jeg vil gerne have, at folk tænker sig om en ekstra gang i stedet for at have en holdning til noget, som de ikke aner noget om. Det gør da ondt, at de tillægger Emil at være en dreng, han ikke var. For han var ikke en, der drak sig i hegnet hver weekend, siger hun.

Fyns Politi siger til fyens. dk, at sagen ikke formelt er afsluttet endnu, og de kan ikke kommentere sagens omstændigh­eder.

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Fie Dyremoses verden er blevet grå, siden hun oplevede det værst tænkelige: at miste sin søn Emil.
PRIVATFOTO Fie Dyremoses verden er blevet grå, siden hun oplevede det værst tænkelige: at miste sin søn Emil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark