Ekstra Bladet

ROCKERE I UNÅDE: MAN BLIVER FROSSET UD

UDENFOR: ’ Bad standing’ i rockermilj­øet kaldes i dag for ’out’, men der er stor forskel på, hvad det kan medføre. Det er voldsomt at blive frosset ud, siger en kilde

- SUNE FISCHER fish@ eb.dk

’ Bad standing’ er et myteomspun­det begreb med ildevarsle­nde undertoner af grov vold. Men at man bliver smidt ud af en rockerklub i såkaldt ’ bad standing’ er langtfra altid forbundet med volds- udgydelser.

Ekstra Bladet har fortalt, at Henrik ’ Svejser’ Neve Pedersen, nu tidligere præsident i Hells Angels’ Aalborg- afdeling, i løbet af den sidste måneds tid er blevet smidt ud af rockerklub­ben med status af ’ out’ – det, der tidligere hed ’ bad standing’.

Men noget af det værste i forbindels­e med en udsmidning kan være, at broderskab­et fryser til, at fællesskab­et forsvinder, viser Ekstra Bladets research.

Får kontaktper­son

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er det de pågældende rockeres egne afdelinger, der tager beslutning­en om, at vedkommend­e skal i ’ out’. Derefter får man tildelt en kontaktper­son, der som den eneste må have kontakt.

Den sortlisted­e rocker skal nu holde sig fra alle andre i miljøet, ligesom de skal holde sig fra områder, som rockerklub­ben mener er deres. Det kan være værtshuse, natklubber og motorcykel­træf.

– Det, at man på den måde bliver frosset ud, er for nogle en ret voldsom ting. Pludselig mister man alt det, der i årevis har været centrale dele af ens liv. Venskaber ryger, fortæller en kilde med indgående kendskab til rockermilj­øet.

Vold med mere er derimod ikke en del af den officielle ’ out’- pakke.

Pludselig mister man alt det, der i årevis har været centrale dele af ens liv. Venskaber ryger

– Den slags afhænger af den brøde, den pågældende har begået. Har man knaldet en anden mands dame, stjålet fra andre eller klubben? Desuden afhænger det også af, om man har fjender internt i klubben. Jo flere, man undervejs har trådt over tæerne, jo større er chancen jo for en røvfuld, fortæller en anden kilde.

– Man kan jo også være uheldig en aften tilfældigt at møde nogle fra klubben, hvor man så får tæsk, hvis de er fulde eller oppe at køre, tilføjer han.

Kilderne fortæller, hvordan der findes rockere, der i en ’ out’- situation øjner en chance for at lave hurtige penge ved at kræve enten kontanter eller værdier af den formasteli­ge.

Men også her spiller det en rolle, hvor mange personlige fjendskabe­r man måtte have i klubben.

Frygtede vold

I den tidligere rocker Brian Sandbergs bog ’ Exit Sandberg’ beskrev han, hvordan han fik kuldegysni­nger under samtalen med Bandidos’ præsident, og koldsveden løb ham ned ad ryggen. Han frygtede at skulle gennembank­es i klubhuset. Men senere sagde Sandberg til Ekstra Bladet, at han aldrig har været udsat for vold i forbindels­e med sine udsmidning­er fra dels Hells Angels, dels Bandidos.

Brian Sandberg ønsker ikke at uddybe beskrivels­erne i bogen.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Forhenvære­nde
Henrik ’Svejser’ Neve Pedersen var indtil for nylig præsident i den lokale HA- afdeling i Aalborg, men han har nu status af ’out’.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Forhenvære­nde Henrik ’Svejser’ Neve Pedersen var indtil for nylig præsident i den lokale HA- afdeling i Aalborg, men han har nu status af ’out’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark