Ekstra Bladet

Glad for afklaring om Kamma- sag

Social- og indenrigsm­inisteren håber, at afgørelsen kan give ro til Kamma og hendes familie

- THOMAS GÖSTA SVENSSON OG HELLE FUUSAGER tgs@ eb.dk

Efter i månedsvis at have været fastspændt i flere af døgnets timer kan 88-årige Kamma og hendes pårørende endelig se frem til en værdig hverdag uden fiksering.

Der sker, efter at Ankestyrel­sen har slået fast, at Thisted Kommune brød servicelov­en, da man besluttede, at Kamma skulle fastspænde­s.

Og afgørelsen glæder social- og indenrigsm­inister Astrid Krag ( S).

– Jeg er glad for, at der nu er kommet en afklaring. Det har været trist at læse de mange artikler om sagen, og jeg håber, at afgørelsen kan give ro til familien og til Kamma, skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

Reglerne om magtanvend­else hører under Astrid Krags ministeriu­m, og hun forventer, at kommunen fremover vil give Kamma den rette pleje:

– Jeg forventer, at Thisted Kommune retter sig efter Ankestyrel­sens afgørel

Jeg forventer, at Thisted Kommune retter sig efter Ankestyrel­sens afgørelse og sikrer den rette behandling, pleje og omsorg for Kamma

se og sikrer den rette behandling, pleje og omsorg for Kamma.

Dybt kritisabel­t

Hos Alzheimerf­oreningen er man også glade for Ankestyrel­sens afgørelse. Foreningen advarede sammen med Kammas pårørende gang på gang gennem fire måneder Thisted Kommune om, at fikseringe­n af Kamma var i strid med reglerne.

– Vi er derfor rigtig glade for, at Ankestyrel­sen nu har truffet en afgørelse, der gør, at Kamma kommer ud af selen. Nu skal Thisted Kommune så i gang med det, de skulle have gjort for snart fire måneder siden, og finde ud af, hvordan man giver Kamma den rigtige pleje og omsorg, siger direktør Nis Peter Nissen.

– Når det så er sagt, er vi stadig dybt forundrede over, at det skal være de pårørende, der skal gøre kommunen opmærksom på det her. De har fra allerførst­e færd sat spørgsmåls­tegn ved, om det her var lovligt og været i dialog med kommunen om det. Alligevel skulle der gå fire måneder, før kommunen rettede ind – og det var kun, fordi Ankestyrel­sen kom ind over. Det er dybt kritisabel­t, siger han.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Retfærdigt
Social- og indenrigsm­inister Astrid Krag glæder sig over Ankestyrel­sens afgørelse, der slår fast, at Thisted Kommune ikke må fastspænde 88- årige Kamma.
FOTO: JENS DRESLING Retfærdigt Social- og indenrigsm­inister Astrid Krag glæder sig over Ankestyrel­sens afgørelse, der slår fast, at Thisted Kommune ikke må fastspænde 88- årige Kamma.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark