Ekstra Bladet

Kammas langvarige mareridt

-

skulle Kamma I foråret 2019 have fjernet en knyste. Efter første operation fulgte fem yderligere, fordi der på plejehjemm­et konsekvent gik infektion i operations­såret. Kamma endte således med at få hele det ene ben amputeret.

udskrives Kamma 21. maj fra sin første benamputat­ion. Da hun kommer tilbage på plejehjemm­et, bliver hun straks lagt i bælte. Bæltet skal forhindre, at hun falder ud af sengen og kørestolen.

bliver I løbet af maj og juni de pårørende og eksperter mere og mere skeptiske. De mener ikke, at kommunen har forsøgt sig med andre, mindre indgribend­e metoder, som loven foreskrive­r. Derudover mener de ikke, at tilsynet med Kamma er nok til at sikre hende imod at blive kvalt i selen.

anmoder de pårø12. juni rende om skriftlig dokumentat­ion vedrørende afgørelse og godkendels­e til at bruge sele. På denne dag nævnes for første gang alternativ­er til selen i Kammas plejehjems­journaler. Dog som forslag – ikke reelt afprøvede tiltag.

De pårørende er ble21. juni. vet lovet, at de vil få den skriftlige dokumentat­ion senest denne dag, men de modtager ingenting.

mens de pårøren8.-14. juli, de er på ferie, kommer den skriftlige dokumentat­ion, som de bad om for en måned siden. Den bliver lagt i Kammas postkasse, og på papiret står der, at det er fra 20. juni. Men det kan ikke efterprøve­s, da brevet kommer uden poststempe­l.

klager de pårørende til I juli både Thisted Kommune og Ankestyrel­sen. De går også til medierne, hvor kommunens praksis bliver kritiseret af eksperter og politikere. Flere sender sagen ind til Styrelsen for Patientsik­kerhed.

13. august afviser Thisted Kommune de pårørendes klage. forlænger Thi

21. august sted Kommune godkendels­en til at bruge sele frem til 21 oktober.

24. september slår Ankesty- relsen fast, at fikseringe­n af Kamma er i strid med Servicelov­en. Thisted Kommune skal derfor omgående stoppe med at anvende stofseler til at fastspænde Kamma.

 ??  ?? Ekstra Bladet 9. sept.
Ekstra Bladet 9. sept.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark