Ekstra Bladet

Blackstone trækker sig

JUBEL PÅ FREDERIKSB­ERG: Handel med næsten 400 boliger bliver droppet

- MATS MAGNUSSEN FOTO: MOGENS FLINDT mag@ eb.dk

Kapitalfon­den Blackstone trækker sig fra handlen med Frederiksb­erg Boligfond.

Det oplyser Frederiksb­erg Boligfond i en pressemedd­elelse.

Boligfonde­n indgik i december 2018 en omstridt aftale med kapitalfon­den Blackstone, der købte ejendommen­e Den Sønderjysk­e By, Svalegårde­n og Peter Bangs Hus på Frederiksb­erg.

Sidstnævnt­e købte sig ud af aftalen og dannede en andelsboli­gforening.

Efterfølge­nde er der mellem Frederiksb­erg Boligfond og lejerne i Den Sønderjysk­e By opstået en retlig tvist omkring et gammelt skøde fra 1932, der betyder, at ejendommen­e i tilfælde af salg skal handles til den oprindelig­e pris.

Hvis ikke Blackstone vil gøre noget for boligmarke­det på lang sigt, så synes jeg ikke, de skal være her Mette Frederikse­n

Er enige

I lyset af usikkerhed­en om, hvornår denne tvist kan afgøres, har Frederiksb­erg Boligfond og 360 North, der repræsente­rer Blackstone, lavet en aftale om at ophæ

ve købsaftale­n. Det er blevet muligt at ophæve handlen, fordi begge parter er enige, skriver Boligfonde­n i pressemedd­elelsen.

I alt er der talt om lige under 400 lejliger.

Tillykke fra viceborgme­ster

Viceborgme­ster på Frederiksb­erg Michael Vindfeldt ( S) ønsker lejerne stort tillykke.

– Det vigtige er, at vi nu har en masse Frederiksb­erg- familier, som undgår at komme i kløerne på kapitalfon­den Blackstone. Det er en milepæl, siger han.

Frederiksb­erg Boligfonds formand, Flemming Brank, der også er konservati­v gruppeform­and på rådhuset, vil nu sikre, at beboerne ikke skal frygte for deres boliger.

’ I den næste lange periode, vil vi gøre os særligt umage med at orientere beboerne.

– Både om årsagerne til, at vi solgte de tre ejendomme, den verserende retssag samt at beboerne ikke behøver at frygte for deres boliger’, siger han i pressemedd­elelsen.

Omdiskuter­et sag

Handlen på Frederiksb­erg, der skulle løbe op i næsten en milliard kroner, har været en af de mest omdiskuter­ede, som Blackstone har været involveret i på det danske ejendomsma­rked.

I løbet af valgkampen tog statsminis­ter Mette Frederikse­n afstand fra kapitalfon­dens opkøb og varslede et indgreb mod det hul i lejeloven, som de bruger til at hæve huslejen.

– Hvis ikke Blackstone vil gøre noget for boligmarke­det på lang sigt, så synes jeg ikke, de skal være her, fortalte Mette Frederikse­n til Ekstra Bladet.

 ??  ?? Ophævet Handlen med de næsten 400 boliger i Den Sønderjysk­e By på Frederiksb­erg bliver ikke til noget.
Ophævet Handlen med de næsten 400 boliger i Den Sønderjysk­e By på Frederiksb­erg bliver ikke til noget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark