Ekstra Bladet

KESSLER: DANSK BOKSNING STÅR SVAGT

BETALER TILBAGE: Med vejledning og hård træning håber Mikkel Kessler og fysioterap­euten Thomas Macon på at være med til at genrejse dansk boksning

- ANDERS FUNDER FOTO: JONAS OLUFSON anders.funder1@ eb.dk

Abdul Khattabs svenske sparringsp­artner pruster i det ene ringhjørne.

Thomas Macon, fysisk træner og fysioterap­eut, er ikke i tvivl om, at aftenens intense sparring stopper her. Til gengæld er han usikker på – sådan på stående fod – om Khattab lige har brækket næsen på svenskeren.

Macons kompagnon i Team Kessler, den tidligere to gange WBA og WBC supermelle­mvægts- mester Mikkel Kessler, bliver i hvert fald lige sendt på jagt efter et plaster eller to fra Kessler- familiens førstehjæl­pskasse i privaten til svenskeren­s flænge på næsen.

Første titelkamp

– Gerne med Disney- figurer på! driller Thomas Macon, der omvendt kan glæde sig over, at 26- årige Khattab lader til at være i absolut storform inden sin kontinenta­le titelkamp i mellemvægt.

Ved sandsækken­e sidder det 18- årige Gilleleje- talent Oliver Møllenberg og ser på med et lille smil: Lørdag skal han også kæmpe sin første titelkamp i karrieren mod den 21- årige franskmand Jaouad Belmehdi.

19- årige Oliver Zaren, som også er på plakaten til Fight Night- stævnet i Gilleleje, er såmænd også til stede mandag aften i Kesslers spartansk indrettede træningslo­kale i Sengeløse.

Mikkel Kessler er sat i stævne i sit eget hjem i Sengeløse, hvor han og Macon, også kaldet Team Kessler, en gang omtrent hver tredje måned tager bokserne fra Q Pro Boxing igennem en række fysiske tests.

Kessler er klar til at give tilbage til dansk boksning: Han er klar til at dele ud af sine mangeårige erfaringer som internatio­nal topbokser i verdenskla­sse og flerdobbel­t verdensmes­ter.

Det gør han i samarbejde med Macon. Makkerparr­et, der har kendt hinanden i snart 15 år, er klar til at holde et vågent øje med de danske boksetalen­ters udvikling: Det handler om teknik, kost, kondition og restitutio­n – med pulsur, plethandsk­er, rå intervaltr­æning og skræddersy­ede kostplaner.

Bliver ikke promoveret

Men hvor står dansk profession­el boksning i øjeblikket? Den kampsport, som blandt andet i Kesslers egen regeringst­id kunne samle stort set en hel nation, når ’ The Viking Warrior’ delte tæsk ud i dramatiske VM- brag.

– Dansk profession­el boksning står svagt, erkender Kessler.

– Der har manglet et ordentligt sammenhold og en promotor, som virkelig har kunnet samle de danske boksere, så de ikke har gået alene rundt i deres egen lille verden, fortsætter han.

– Og uden tv- rettighede­r … Hvor mange har så haft lyst til at investere i dansk boksning? Det har været svært. Og måske har det også været svært at finde de helt rigtige boksere. For hvis en bokser heller ikke bliver promoveret ordentligt, er der ingen, der kender til ham, og så gider folk heller ikke gå ind og se boksning. Ja, måske ved de ikke engang, at der bliver afholdt et stævne. Der bliver slet ikke reklameret nok for dansk boksning.

– Mener du, der har manglet engagement i dansk profession­el boksning?

– Ja, det tror jeg.

– Da jeg selv boksede, var der store stævner hver tredje uge med tv- dækning. Og vi fik taletid. De unge boksere i dag har slet ikke fået samme taletid. Der er blevet fokuseret for meget på dem, der er lidt gode, men slet ikke på dem, der er på vej op, som mange gange kan være bedre.

– Så har der selvfølgel­ig også manglet investerin­ger. En promotor tjener jo ikke ligefrem penge på at tage en ung bokser ind i sin stald. Det sker først, når folk virkelig får øjnene op for vedkommend­e.

– Men Q Pro Boxing vil gerne genskabe et stærkt sammenhold. De prøver virkelig. De har smidt nogle penge i projektet og italesætte­r hele tiden, at alle bokserne er sammen om det her. Og det har manglet, siger den tidligere verdensmes­ter.

Et sammenhold, hvor bokserne internt i stalden kan presse hinanden til det yderste.

Mikkel Kessler har i forbindels­e med interviewe­t ikke ønsket at udtale sig om sin tidligere promotor Mogens Palle og Danish Fight Night.

Der har manglet et ordentligt sammenhold og en promotor, som virkelig har kunnet samle de danske boksere

 ??  ?? – Måske v ke engang ver afhold ne. Der bl ke reklam for dansk siger Mikk her samm Abdul Kh
– Måske v ke engang ver afhold ne. Der bl ke reklam for dansk siger Mikk her samm Abdul Kh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark