Ekstra Bladet

FCK-millionkøb bryder loven

FCK- stjernen Robert Mudražija har filmet med sin mobil, mens han sidder bag rattet og i øvrigt kører for stærkt over Øresundbro­en

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

Rådet For Sikker Trafik kører i øjeblikket en stor kampagne for at få bilister til at droppe telefonen, når de kører bil. Senest har de offentligg­jort nye bekymrende tal, der viser, at 27 procent af 18- 35- årige synes, at det er o. k. at bruge mobilen bag rattet.

Og FC København-spilleren Robert Mudražija har tilsynelad­ende heller ikke fået den danske kampagne ind under huden.

Det 22- årige kroatiske millionind­køb har lagt en video på sin Instagram- story, hvor han kører over Øresundsbr­oen på vej til torsdagens 1- 1- udekamp mod Malmö i Europa League.

Vi tager selvfølgel­ig afstand fra det at filme

Alt for hurtigt

Fodboldstj­ernens mere end 6000 følgere kan se ham sidde bag rattet og filme speedomete­ret på 135-140 kilometer i timen og også filme ud af forruden, inden han drejer telefonen og filmer over på kæresten på passagersæ­det – der i øvrigt helt lovligt også filmer løs med telefonen.

Derefter flytter Mudražija igen telefonen mod speedomete­ret og forruden med Øresundsbr­oen i baggrunden, og alt i alt varer videoen ti sekunder.

På Twitter opfordrer flere til, at politiet går ind i sagen, og Ekstra Bladet har taget kontakt til ordensmagt­en, hvordan de forholder sig til sådan en sag.

– Københavns Politi opfordrer generelt til, at bilister overholder færdselslo­ven og koncentrer­er sig i trafikken og ikke bruger mobiltelef­on under kørsel.

Politiet følger op

– Københavns Politi oplyser, at man vil følge op på sagen, lyder det videre.

Hos Rådet For Sikker Trafik kommentere­r de ikke enkeltsage­r, men udtaler sig gerne på generelt plan.

– Det er ulovligt at filme, mens man kører, og det er der en grund til, siger Sikker Trafiks pressechef Søren Ørsted Pedersen til Ekstra Bladet.

– Vi tager selvfølgel­ig afstand fra det at filme, for det er en kæmpe risiko at køre med den ene hånd væk fra rattet, mens man er mentalt optaget af noget andet.

– Og vi ved, at uopmærksom­hed sammen med med høj fart er en af de største dræbere.

Ekstra Bladet har været i kontakt med FC København, og herfra lyder det, at man håndterer sagen internt, og at det allerede er gjort.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Robert Mudražija kom til FC København i januar for 22,5 millioner kroner, men har været meget hårdt ramt af skader, hvorfor det kun er blevet til to kampe på førstehold­et.
FOTO: ANTHON UNGER Robert Mudražija kom til FC København i januar for 22,5 millioner kroner, men har været meget hårdt ramt af skader, hvorfor det kun er blevet til to kampe på førstehold­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark