Ekstra Bladet

Kvindeland­sholdet nedbryder bosnisk mur

- Ritzau

Det danske kvindeland­shold i fodbold er fortsat uden pointtab i EM- kvalifikat­ionen, efter at Danmark besejrede Bosnien-Hercegovin­a med 2- 0 på hjemmebane i Viborg.

4552 tilskuere blev vidner til en ensidig kamp, som Danmark dominerede tungt, men gæsternes massive defensiv forhindred­e en komfortabe­l dansk sejr.

Klar favorit

Det var danskernes tredje gevinst i lige så mange kampe i kvalifikat­ionsgruppe­n, hvor kun gruppevind­eren er sikker på en billet til slutrunden i England i 2021.

Efter et hårdt indledning­spres kom Danmark foran efter 13 minutter, da Stine Ballisager konsekvent sparkede en løs bold i nettet. Det var Vålerengas­pillerens første scoring på A-landsholde­t.

Bosnierne kom ubesejret ind til kampen efter hjemmesejr­e over Georgien og Malta, men Balkan-holdet har aldrig kvalificer­et sig til en slutrunde, og Danmark stillede op som klar favorit.

Det kneb dog længe med at skabe målchancer, og man savnede præcision i boldomgang­en, når holdet nåede op omkring det tæt befolkede bosniske straffespa­rksfelt.

Den manglende farlighed blev dog ikke for alvor noget problem mod et bosnisk mandskab, der tilsynelad­ende ikke havde ambitioner om at true det danske mål.

Intet pres

Angriberen Milena Nikolic var sendt ned i bagkæden, og gæsterne opholdt sig ikke meget på den danske banehalvde­l.

Den sidste tvivl om den danske sejr forsvandt midtvejs i anden halvleg, da Sanne Troelsgaar­d med hovedet snittede et indlæg fra Nanna Christians­en forbi den bosniske målvogter til 2- 0- føring.

De ni gruppevind­ere og de tre bedste toere på tværs af grupperne kvalificer­er sig direkte til EM- slutrunden.

De seks øvrige toere skal i playoffkam­pe, som afgør, hvem der skal have de sidste tre adgangsteg­n til turneringe­n.

?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Stine Pedersen har scoret til 1- 0 i EM kvalifikat­ionskampen mellem Danmark og Bosnien-Hercegovin­a.